Konvaljgatan 1–11, byte av gamla VA-ledningar

Karta som visar arbetsområdet.

Karta över arbetsområdet. Klicka på bilden för att komma till webbkartan där du kan zooma och navigera.

Område

Nya Hjärsta.

Vad utför vi för arbete?

Vi byter ut gamla VA-ledningar på Konvaljgatan 1–11.

Hur påverkar det mig som trafikant?

Framkomligheten kommer att vara begränsad vid arbetsområdet. Följ skyltning på plats för att komma fram dit du ska.

Varför utförs arbetet?

Befintliga VA-ledningar är gamla och behöver bytas ut för att minska risken för framtida läckor. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med ledningsnätet.

Tidplan

Byggstart: Preliminärt början av februari 2024.

Planerat klart: Preliminärt klart under augusti 2024.

Avstängning av vattnet

Vid några tillfällen behöver vi stänga av vattnet och ibland med kort varsel exempelvis på grund av en vattenläcka. Vi skickar ut sms-meddelande inför vattenavstängningar och vid vattenläckor. Här kan du läsa hur du tar reda på om ditt telefonnummer finns med i tjänsten för utskick av sms inför vattenavstängningar.

Missfärgat vatten

Det kan förekomma missfärgat vatten och tryckförändringar som inte är farliga, men var försiktiga vid tvätt. Spola gärna kallvatten en stund för att få rent vatten snabbare.

Respektera avspärrningar och trafikhänvisningar

När vi utför våra grävarbeten stänger vi av runt arbetsplatsen och leder om trafiken. Detta för att vår personal ska få en trygg arbetsmiljö och för att vi är rädda om boende och trafikanter som rör sig i närheten av grävområdet. Ibland behöver vi också leda om trafiken en lite längre sträcka för att till exempel minimera mängden tung trafik genom ett villaområde eller förbi en skola.

Tyvärr händer det att trafikanter till exempel genar över gräsmattor och cykelbanor, istället för att följa våra hänvisningar. Det ökar risken för olyckor. Du kan bidra till såväl en säker arbetsmiljö som ökad trygghet i trafiken genom att respektera våra avspärrningar och följa trafikhänvisningarna. Tack på förhand för din hjälp.

Utförare

Skanska.

Kontaktpersoner

Projektledare: Jimmy Wallin, 019-21 10 00.

Byggledare: Stina Viberg, 019-21 10 00.

Senast uppdaterad:
Publicerad: