Marieberg, utbyggnad av verksamhetsområde enligt detaljplan Mosås 8:3 mfl.

Vi utvecklar Mariebergsområdet och gör plats för fler verksamheter i den norra delen av området. För att kunna bygga det nya verksamhetsområdet behöver vi också bygga nya gator, gång- och cykelbanor samt vatten- och avloppsledningar.

Karta som visar arbetsområdet.

Karta över arbetsområdet. Klicka på bilden för att komma till webbkartan där du kan zooma och navigera.

Område

Marieberg.

Vad utför vi för arbete?

Vi bygger ett nytt verksamhetsområde. För att kunna bygga det nya verksamhetsområdet behöver vi också bygga nya gator, gång- och cykelbanor samt vatten- och avloppsledningar. Vi kommer att förlänga Säljarevägen norrut. Arbetet omfattar även ombyggnation av Mosåsvägen/Drottning Kristinas väg, mellan busshållplats Drottning Kristinas väg upp till Grusgropsvägen, samt ombyggnation av trafikplatsen vid Marieberg bostadsområde.

Med start under våren 2024 bygger Trafikverket en ny trafikplats på E20, mellan trafikplatserna Adolfsberg och Marieberg. Den nya trafikplatsen kommer anslutas till Mosåsvägen/Drottning Kristinas väg och Palmbohult. Arbetet med den nya trafikplatsen samordnas med byggnationen av det nya verksamhetsområdet. Läs mer om arbetet med den nya trafikplatsen och hur det påverkar dig som trafikant på Trafikverkets webbplats.

Hur påverkar det mig som trafikant?

Fordonstrafik

Fordonstrafiken kommer kunna passera längs Mosåsvägen/Drottning Kristinas väg som vanligt, men under perioder sker detta med omledning och med sänkta hastigheter.

Gående och cyklister

Gående och cyklister längs Mosåsvägen/Drottning Kristinas väg kan komma att ledas om under perioder. Följ aktuell skyltning på plats.

Kollektivtrafik

Hållplatserna Mobackavägen och Hjälmarberget kommer trafikeras under byggnationen. Under en kortare tid kommer hållplats Mobackavägen vara avstängd. Sedan 6 februari trafikeras inte längre hållplats Kumlavägen av busstrafik. Hållplatsen kommer utgå permanent i samband med ombyggnationen. Resenärer hänvisas då till hållplatserna Hjälmarberget och Drottning Kristinas väg. Läs mer om aktuellt trafikläge för kollektivtrafiken på Länstrafikens webbplats.

Varför utförs arbetet?

För att möta den starka utvecklingen och förfrågan av verksamhetstomter, bygger Örebro kommun ett nytt verksamhetsområde i den norra delen av Marieberg med åtta nya tomter och en förlängning av Säljarevägen. Samtidigt bygger vi ut det kommunala vägnätet för att ansluta till den nya trafikplatsen på E20.

Tidplan

Arbetet med det nya verksamhetsområdet beräknas vara färdigt under sommaren 2025.

Utförare

NCC.

Kontaktpersoner

Projektledare: Caroline Hellund, 019-21 10 00.

Byggledare: Kenneth Cajfeldt, 019-12 52 29.

Senast uppdaterad:
Publicerad: