Skaffa bostad

I Örebro finns många olika typer av boende att välja mellan; hyresrätt, bostadsrätt, villa, seniorboende eller studentboende bland annat.

Hyresrätter

Örebrobostäder AB (ÖBO)

Örebrobostäder AB (ÖBO) är Örebros kommunala bostadsföretag och är största hyresvärden i Örebro. ÖBO har ett brett utbud av bostäder: radhus, villor, flerbostadshus och lokaler centralt såväl som i de olika stadsdelarna och i mindre orter runtom kommunen.

Örebro kommun hyr ibland ut bostäder, fritidshus och lokaler till medborgare. Vi hyr även ut lokaler till företag.

På sidan Hyr bostad, fritidshus eller lokal av kommunen kan du se om något objekt finns ledigt just nu.

Seniorbostäder

Seniorbostäder är vanliga lägenheter avsedda för dig som är äldre, ofta med en undre åldersgräns på 55 år.

Studentbostäder

Örebro har, i jämförelse med andra universitetsstäder, relativt god tillgång till student­boenden. De flesta av bostäderna ligger nära stads­kärnan eller något av universitetets campus. Det är högt tryck vid varje termins­start, så det gäller att söka boende i god tid.

Örebrobostäder AB (ÖBO)

Den största hyresvärden med studentbostäder är Örebros kommunala hyresvärd ÖBO. De har cirka 1 000 studentboenden av olika slag och tillämpar kösystem. Att stå i bostadskö hos ÖBO är kostnadsfritt och du kan registrera dig från dagen du fyllt 16 år.

Bostadsgaranti

Som inflyttad ny student vid Örebro universitet kan du ha rätt till bostadsgaranti. Mer information om studentbostäder och bostadsgarantin finns hos ÖBO.

Privata hyresvärdar med studentbostäder

Förutom det kommunala bolaget ÖBO finns också flera privata hyres­värdar med sammanlagt ungefär 1 800 boenden. Bland dessa finns små och stora lägenheter samt möblerade och omöblerade rum i korridor, kollektiv och delade lägenheter. Läs mer om varje hyresvärd och hur du söker boende hos dem på respektive hemsida.

Senast uppdaterad:

Publicerad: