Lindholmen

På en udde i Hjälmaren ligger friluftsgården Lindholmen. Huset på Lindholmen byggdes i början av 1900-talet som ett fritidshus för en av Örebros grosshandlarfamiljer.

Lindholmen är en friluftsgård som skolor, föreningar och privatpersoner har möjlighet att hyra. Detta kan innebära att du som besökare inte alltid har möjlighet att besöka eller använda friluftsgården eller altanen. Du är däremot alltid välkommen att använda de allmänna delarna som exempelvis strand, bryggor och toaletter.

I anslutning till anläggningen finns ett vindskydd med utsikt över sjön. Här finns goda tältmöjligheter och även en dansbana. Farleden är prickad vilket gör det lätt att besöka Lindholmen sjövägen.

Logi

Huset består av två våningar. På övre våningen finns det tre rum med totalt nio sängar. Därutöver finns det lösa madrasser. På övervåningen finns ett samlingsrum med braskamin. Det finns kök med full köksutrustning och diskmaskin. Här finns en vacker storstuga med öppen spis. Storstugan används också som matsal. Dusch finns på nedervåningen och torrdass finns utanför byggnaden.

Aktiviteter

Runt Lindholmen och norra Hjälmarstranden finns bra paddelmöjligheter. Här finns gott om vikar och mindre öar. Två fullt utrustade kanadensare finns att låna.

Vintertid plogas en cirka sju km lång skridskobana mellan Rynningeviken och Lindholmen, se sida på Facebook med uppdateringar om plogning.

Det finns även en bastu som kan bokas separat.

Tillgänglighetsanpassat

Rampen är i dåligt skick

Vanligtvis är Lindholmens nedervåning tillgänglig via ramp, men just nu är rampen i så dåligt skick att det kan vara svårt att komma upp via den. Vi ser över vad som behöver göras i underhåll, men i nuläget finns ingen nära lösning.

Lindholmens nedervåning är anpassad för rullstolsburna. Även bryggor och andra områden är nåbara med rullstol. Det finns en handikappanpassad torrtoa på friluftsgården.

Lindholmens kafé

Under vintersäsongen 2024 håller Kafé Lindholmen öppet. På deras Facebooksida kan du se uppdateringar om aktiviteter.

Bokning

Du kan söka efter lediga tider och skicka en bokningsförfrågan via vår e-tjänst.

Priser för hyra

I plusboxen "Friluftsgårdar/bygdegårdar hittar du priserna för att hyra Lindesholmen.

Att hitta till Lindholmen

Från Örebro, åk gamla vägen mot Glanshammar. Efter Rinkaby kyrka fortsätt en kilometer, ta sedan höger mot Kolja. Följ därefter skyltningen omkring tre kilometer fram till friluftsgården.

Karta Lindholmen
Senast uppdaterad:

Publicerad: