Dansresidens Örebro sommaren 2022

Sommaren 2022 inleds Dansscen Örebros första dansresidens, i samarbete med Kulturkvarteret. Under två veckors tid genomför scenkonstkollektivet Dansbandet residenset på Kulturkvarteret.

Fotograf: Mathilda Lindgren

Under dansresidenset kommer Dansbandet fortsätta sitt arbete med den multimodala och interaktiva föreställningen ”Folk – dans och turer om figurer”. Föreställningen utgår från ett samarbete med författarna Emma och Lisen Adbåge samt artisten och kompositören Britta Persson.

Scenkonstkollektivet Dansbandet består av dansarna och koreograferna Karin Raudsepp, Love Andersson och Martina Fischer. Dansresidenset kommer att äga rum 4–17 juli.

Kostnadsfri visning av föreställningen "Folk – dans och turer om figurer"

Under dansresidenset kommer det finnas möjlighet för barnfamiljer att kika in bakom ridån och se skapandet av dansföreställningen ”Folk – dans och turer om figurer” på Kulturkvarteret. Den konstadsfria visningen riktar sig från förskoleklass till årskurs 3 med familj. Efter visningen är publiken hjärtligt välkommen att stanna en stund och prata med Dansbandet för att berätta om sin upplevelse.

  • Tid: Fredag 15 juli kl. 13 och kl. 16
  • Plats: Kulturkvarteret, samling vid receptionen.

Fri entré! För att vara garanterad en plats, skicka en föranmälan till kontakt@dansbandet.com. Det går även bra att komma på drop in på fredagen, men då är det först till kvarn på resterande platser som gäller.

Människa och kundvagn möts i en ömsint tryckare, hejarklacken skanderar innehållet i en upphittad inköpslista, en trehövdad kroppsmaskin bygger en kärleksförklaring till mage, röv och händer. Under två veckor har vi residens på Kulturkvarteret och vi vill bjuda in stora som små att ta del av delar och fragment ur föreställningen. “Folk - dans och turer om figurer” är baserad på boken “Folk - främlingar och vänner nån du kanske känner” av Emma och Lisen Adbåge, samt Musikalbumet “Folk - dikt och toner om personer” av Britta Persson.

Här kan du se teasern för dansföreställningen "Folk - Dans och turer om figurer".

Tre kvinnor i gröna plyschoveraller i och runt en kundvagn.

Foto: Mathilda Lindgren

Dansscen Örebro och Kulturkvarteret bjuder in professionella danskonstnärer till ett researchresidens på Kulturkvarteret sommaren 2022. Sista ansökningsdag var 18 mars 2022.

Frågor?

Kontakta josiane.saade@orebro.se

Dansresidenset genomförs med stöd av Region Örebro län.

Senast uppdaterad:
Publicerad: