Meningen med livet med Tove Berglund och Ludvig Daae 25 maj 2024

Meningen med livet är en interaktiv helkväll där du tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae undersöker en av livets stora ödesfrågor ... vad är egentligen meningen med livet?

Man och kvinna i badrockar sitter i husvagn och spelar kort

Ur föreställningen Meningen med livet. Foto: Chrisander Brun

I en husvagnspark där varje husvagn bjuder på en unik ingång till meningen med livet möter du en filosof, får en one-on-one-konsert och upplever en skogspromenad kantad av koreografiska inslag.

Kanske är det ett friskt bad i sommarkvällen som är meningen med livet, eller smaken av tillagad mat efter en upplevelserik dag? Oavsett vad det är som skänker din tillvaro betydelse, så avslutas den här försommarkvällen runt lägerelden i ett förtroligt samtal om meningen med livet.

Datum, plats och biljetter

  • Datum: 25 maj 2024. Vi återkommer om tid!
  • Plats: Alnängarna (tidigare Alnängsbadet).
  • Länk till biljettköp kommer senare.

Klicka på pilarna för att se fler bilder.

Medverkande

Idé: Tove Berglund.

Av och med: Tove Berglund och Ludvig Daae.

Filosof: Lars Samuelsson.

Teknisk samordnare: Nils Andrén.

Producenter: Johnson & Bergsmark.

Research och kommunikation: Johanna Nordin.

Samproduktion: Norrlandsoperan, Dansnät Sverige.

Med stöd av: Kulturrådet, Estrad Norr, Konstnärsnämnden.

Längd: 3,5 timme.

Foto: Chrisander Brun.

Tove Berglund är en scenograf, kostymdesigner och konstnär som gör interaktiva scenkonstverk. Hon gick ut Stockholms Dramatiska Högskolas kostymdesignutbildning 2013 och har arbetat på bland annat Den Norske Teatret, Orionteatern, MDT och Stockholm-, Malmö- och Uppsalas stadsteatrar. I hennes arbete som kostymdesigner har Ludvig Daae varit en återkommande och nära samarbetspart. Toves interaktiva verk har gjort succé bland deltagare och kritiker. Framförallt uppmärksammades trilogin ÅRETS HÄNDELSER som hon avslutade med helaftonsverket JULEN tillsammans med Daae på Norrlandsoperan 2021. I hennes arbete utforskar hon ofta lustfyllda interaktioner, episka teman och god smak.

Ludvig Daae är en norsk koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. Hans egna föreställningar har presenterats över 200 gånger i 11 länder. Han har bland annat koreograferat Cullberg på Nobelbanketten i Blå Hallen och skapat föreställningen "Vi kan göra va du vill" för Norrdans. För tillfället är Ludvig intresserad av nationalidentitet och deltagarpraktiker, något han undersöker tillsammans med Tove Berglund i föreställningarna "Landscape", "Vi kan göra va du vill" och "Home". Sedan 2013 har Tove Berglund varit en av Ludvigs närmaste samarbetspartners. Ludvig Daae har tidigare turnerat med Dansnät Sverige med föreställningarna "MM" (2014), "Hyperfruit" (2017) och "The viral dance" (2020).

Man i badrock med champagneflaska och hund utanför husvagn och kvinna i morgonrock med champagneflaska och hund inne i husvagn

Ludvig Daae och Tove Berglund i Meningen med livet. Foto: Chrisander Brun

Logotyp Dansnät Sverige


Turnerar med Dansnät Sverige våren 2024.

Senast uppdaterad:
Publicerad: