Kostnadsfritt expertstöd

Du kan få expertstöd från kommunens energi- och klimatrådgivare. Det är en kostnadsfri och opartisk tjänst för dig som privatperson, företag, förening eller organisation.

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är många oroliga över energiförsörjningen, med höga elpriser och risk för brist i vinter. Genom att gemensamt minska vår elanvändning så kan vi förbättra situationen och minska risken för att elen inte ska räcka till. Genom att flytta användningen till de tider på dygnet då belastningen på elnätet är lägre, avlastar vi elsystemet. Läs mer på Energimyndighetens hemsida.

På sidan Tillsammans minskar vi elanvändningen kan du läsa om vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska elanvändningen.

Energi- och klimatrådgivning

  • Vill du bidra till att minska belastningen på klimatet, men vet inte hur?
  • Vill du minska dina energikostnader?
  • Är du intresserad av att producera egen el?

Det kan vara svårt att veta hur du som privatperson eller företag ska agera och tänka när det kommer till dessa frågor. Kommunens energi- och klimatrådgivare kan hjälpa dig med svar på frågor om alltifrån hur du kan minska din energiförbrukning till installation av solel och elbilsladdning.

Har du frågor om ditt hus?

Funderar du på att byta värmesystem eller har du andra energifrågor om ditt hus? Ha gärna med nedanstående information i kontakten med oss så att kan vi lättare ge dig en bra, anpassad rådgivning:

  • Energiförbrukning
  • Byggår
  • Typ av ventilation (självdrag, frånluft)
  • Bostadsyta
  • Typ av fönster (2-glas, 3-glas)
  • Värmesystem
  • Genomförda åtgärder (tilläggsisolering, fönsterbyten)

Kontakta oss

Örebro kommuns energi- och klimatrådgivning sker i samarbete med Samhällsbyggnad Bergslagen. Rådgivningen är öppen måndag till fredag kl. 8-17.

Privatpersoner

Privatpersoner kan kontakta Magnus Reidén på magnus.reiden@sb‑bergslagen.se eller 070-511 43 14.

Bostadsrättsföreningar och företag

Bostadsrättsföreningar och företag kan kontakta Thomas Giege på thomas.giege@orebro.se eller 019-21 15 85.

Mer information

Mer information om vilka energi- och klimatrådgivarna är, och vad vi kan hjälpa till med finns på Region Örebro läns webb. Läs mer om Energi- och klimatrådgivarna.

Du kan även läsa om Energikontoret och se flera filmer med information och tips om hållbart resande, förnybar energi och energieffektivisering på Region Örebro läns webb. Se filmer och läs om Energikontoret.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta $sitenamn

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

Teckenspråk: servicecenter@t-meeting.se

Kontaktperson