Trängens IP

Trängens IP är inte en elitarena utan en idrottsanläggning för breddidrotten – främst för barn och ungdomar. Anläggningen är en åretruntanläggning med is och grönytor.

Trängens idrottsplats har anor sedan 1930-talet och har sedan dess successivt byggts ut. Anläggningen är hårt bokad och flera skolor med idrottsprofil bedriver sin verksamhet på Trängen dagtid.

Karta

Här hittar du Trängens IP på kartan.

Curlinghallen

Curling har spelats i Örebro sedan början på 1920-talet. På den tiden spelade man curling utomhus på naturisar, bland annat på Svartåns is vid Hamnplan. Idag inrymmer curlinghallen på Trängen IP fyra banor och föreningslokaler.

Boka curlingbana

Vill du boka en bana så titta efter lediga tider i Örebro Curlings kalender och meddela dina önskemål per e-post till boka@curlingcenter.se.

Ishallar

På Trängens IP finns två ishallar med konstfrusen is. I hall B finns omklädningsrum till ishallen samt ett café som drivs av lagen i Örebro hockey Ungdom. Den nybyggda hall A har utrustats utifrån de speciella behov som konståkningen men där även ishockeyn kan träna och spela matcher. Hallen har en fullstor isyta, en enkel träläktare med plats för 300 personer och har utrustas med en unik hoppsele för konståkningen.

Tider för allmänhetens åkning.

Sommaren 2020 kommer hall A på Trängens IP för första gången att vara öppen året runt. Föreningar för till exempel konståkning, hockey eller bandy kan boka hallen för lägerverksamhet eller andra aktiviteter.

Hoppsele NoFall

Konståkningshoppselen NoFall finns i ishall A och finns sedan tidigare enbart i två andra ishallar i Sverige. Konståkningshoppselen underlättar när åkare ska träna precision i hopp av olika svårighetsgrader.

Installationen NoFall är en rundbana i ishallens tak med en hoppsele som ger åkarna möjlighet att använda hela isbanan. Genom att använda selen kan konståkare och tränare tillsammans träna rotation och precision i hopp av olika svårighetsgrader.

Bokning av ishallar och fotbollsplaner

Fotbollsplaner

Här finns upp till tio planer varav en konstgräsplan.

Vem får hyra planen?

Prioriteringsordning för elitarenan

  • Serietillhörighet

Anvisningar för nyttjande av arenan

  • Träningar och matcher bokas via bokningsstöd
  • Match får inte spelas på träningstid
  • Endast fyra mål får nyttjas på planen
  • Målen ska vara placerade på kortsidorna
  • Omklädningsrum, max två rum per bokning
  • Efter avslutad träning ska målen stå på plats.

Kontaktinformation

Telefon: 019-21 10 00.

E-post: trangen@orebro.se.

Besöksadress: Karlsgatan 62.

GPS-koordinater: 59,27819, 15,18688.

Senast uppdaterad:

Publicerad: