Behrn arena – vinter

Behrn arena är en av landets klassiska anläggningar för isidrott som under de senaste åren utvecklats till en modern anläggning väl utrustad för eliten inom bandy, hastighetsåkning, ishockey och konståkning i Örebro.

Behrn arena är en av landets första anläggningar med konstfrusen is på både ishall och bandyplan. Anläggningen byggdes under första hälften av 1960-talet.

Läs om tider och regler för allmänhetens åkning (skridskor) i Behrn arena.

År 2009 hände mycket på Behrn arena vinter och utvecklingen av ishallen har sedan dess pågått i olika etapper. Nya läktare med flera sittplatser har skapats både mot väster och mot öster. Även utrymmen för loger har byggts och en stor mediakub (jumbotron) har monterats i taket. En helt ny entré till ishallen har byggts ut mot Rudbecksgatan där det även finns en handikappentré. I hallen har även en hiss monterats in.

Ishallen har publikkapacitet på 5 500 personer och bandyhallen 1 700 personer.

 • Behrn arena är en av landets första anläggningar med konstfrusen is på både ishall och bandyplan. Anläggningen byggdes under första hälften av 1960-talet.
 • Ishallens publikrekord är 6 540 personer från en match 1966.
 • Publikrekord för bandybanan härrör från 1967 i en match mellan Örebro SK och Nässjö då 8 066 personer såg matchen.
 • Allhelgonadagen 1963 invigdes bandybanan och 1 januari 1965 var det dags för ishallens invigning.
 • Påskhelgen 1967 gav Rolling Stones två konserter i hallen. Den första konserten avlöpte planenligt medan den andra slutade i kaos. Efteråt var ishallen fullständigt demolerad, knappt något var helt.
 • Ishallen var först oisolerad och det var först i slutet av 70-talet som man isolerade hallen.
 • Under 2001 påbörjades en renovering av anläggning. De aktiva föreningarna, tillsammans med kommunen, genomförde vissa måleriarbeten. Samtidigt monterades in 1 500 numrerade stolar i ishallen.
 • 2007 byttes det slitna kylsystemet för ishall och bandyplan. Sammanträdesrum och personalutrymmen renoveras.
 • 2008 i april månad övergick ägandet av anläggningen till Örebroporten.
 • 2008 i september månad blir Vinterstadion Behrn arena. Örebro kommun och fastighetsbolaget Behrn Fastigheter AB har kommit överens om att upplåta namnrättigheten även för Vinterstadionområdet till fastighetsbolaget. Sedan tidigare finns ett avtal om fotbollsarenan Behrn arena, f.d. Eyravallen.
 • Etapp två projekterades under hösten och vintern 2008. Etapp två innefattade: bandyhall, upprustning av befintlig ishall, ny entré, foajé och kommersiella lokaler samt marknadstorg mellan Östra läktaren och ishallen. Etapp två påbörjades efter vintersäsongen 2008.
 • 2009 är året då det händer mycket på Behrn arena vinter. Då påbörjas bygget med tak över bandybanan och den nya bandyhallen invigs i november. Dessutom påbörjas upprustning av ishallen. Byte av belysning över isen och läktare genomförs. Sargen till rinken byts ut. Hallen målas om invändigt och delar av läktaren får nya stolar. Omdisponering och nybyggnation av omklädningsrum påbörjas också under säsongen.
 • I januari 2010 tar Örebroportens styrelse beslut om att investera bortåt 60 miljoner kronor för att ge ishallen ett riktigt lyft. Taket ska lyftas åtta meter och det gör plats för 1 400 nya sittplatser och loger till det. Hallen isoleras invändigt och förses med värme.
 • Säsongen 2010/2011 byggs ett nytt "skal" över och runt den gamla ishallen och den nya Behrn arena börjar ta form. Ny entrélösning med korridorer byggs runt om själva ishallen.
 • Sommaren 2011 lyfts dom gamla takstolarna ut ur hallen och det gamla taket rivs.
 • Utvecklingen av ishallen fortgår. Nya läktare med flera sittplatser skapas både mot väster och öster. Även utrymmen för loger byggs. På läktarna monteras stoppade stolar. En helt ny publikentré byggs ut mot Rudbecksgatan där även en handikappentré finns. Entrén kompletteras med även med hiss. Runt ishallen byggs flera försäljningskiosker och anläggningen kompletteras med flera toalettpaket. En mediakub (jumbotron) monteras och är klart lagom till säsongspremiären.

Kontaktinformation

Vaktmästare: 070-546 92 16.

Besöksadress: Restalundsvägen 4–6.
GPS-koordinater 59,26621, 15,22737.

Senast uppdaterad:

Publicerad: