Ny vattenlek och en del av lekplatsen i Stadsparken öppnar i juli

Örebro kommun bygger om plaskdammen i Stadsparken till en vattenlekplats som kallas spraypark. Samtidigt har ombyggnationen av Stadsparkens lekplats pågått sedan oktober. Vecka 29 planerar kommunen att vara klar med sprayparken, klätterställningen och en del av lilla Wadköping.

Stor cirkel på marken med flera olika duschar, bågar och fontäner i marken som sprutar vatten.

Vecka 29 planeras den nya sprayparken i Stadsparken öppna. Illustrationen visar hur vattenlekplatsen i Stadsparken kommer se ut när den är klar. Illustration: Vortex

Spraypark

Arbetet med att bygga om plaskdammen i Stadsparken till en spraypark började vecka 24 och beräknas vara klart vecka 29. Det kommer bli flera olika attraktioner som sprutar vatten på olika sätt och varianter på fontäner och duschar.

Delar av gräsytorna kommer att vara avstängda för att gräset ska kunna växa till sig, och vi fortsätter att bygga på lekplatsen under sommaren.

Stadsparkens lekplats

I oktober 2022 började arbetet med att bygga om Stadsparkens lekplats. Ombyggnationen sker i etapper och på så sätt kan en del av lekplatsen vara öppen under hela byggtiden. Vecka 29 är den nya stora klätterställningen klar och även en del av lilla Wadköping, som är små lekhus. Till hösten planerar vi att ha en invigning, när hela den nya lekplatsen är klar.

Den lekfulla staden

Kreativa lekmiljöer är livsviktigt för barns lärande, utveckling och välmående. Ombyggnationen av lekplatsen i Stadsparken är en del av projektet ”Den lekfulla staden” som ska utvärdera och utveckla hur Örebro kommun bygger gröna och socialt hållbara leklandskap. Stadsparkens lekplats ska bli en mötesplats där barn och vuxna kan ha roligt tillsammans.

Läs mer om hur Örebro kommun jobbar med barns lekmiljöer på orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad: