Unik satsning på lekmiljöer avrundas med seminarie 15 maj

Leken, konsten och barnkonventionen har varit utgångspunkten för Den barnkonventionella lekplatsen, ett unikt projekt där unga örebroare med hjälp av konstnärer fått vara med och utveckla nya lekmiljöer i Baronbackarna, Brickebacken och Hjärstaskogen. Det treåriga projektet är nu avslutat och avrundas med ett slutseminarium för allmänhet och verksamma inom lekmijöer.

Projektet Den barnkonventionella lekplatsen är en unik satsning där barn, konstnärer, parkförvaltning och bostadsbolag samarbetat kring formandet av offentliga miljöer i Örebro och Kumla. Totalt handlar det om fem nya lekmiljöer som tagits fram.

De nya lekmiljöerna är sedan tidigare invigda och redo för lek, och inom projektet återstår nu att presentera processerna bakom projektet. Aktörerna bakom projektet, med Konstfrämjandet i spetsen, bjuder därför in till ett slutseminarie 15 maj.

Under seminarier presenterar medverkande konstnärer och beställare processen bakom projektet och erbjuder en inblick i hur projekt av detta slag kan öka barns delaktighet och inflytande i sina egna livsmiljöer. De delar med sig av erfarenheter, målkonflikter och möjligheter. På plats finns även inbjudna gäster som arbetar med barn och konstnärliga processer i andra delar av landet.

Under dagen ingår ett besök hos Konstfrämjandet Bergslagens galleri, där besökare kan se en utställning om projektet. Utställningen går att besöka redan från 4 maj.

Seminariet är öppet för alla, men riktar sig speciellt till dig som arbetar med att planera, utforma eller förvalta utemiljöer för barn och unga, eller till dig som arbetar med konst, pedagogik eller gestaltad livsmiljö.

Slutseminarie 15 maj

Tid: klockan 10:00 – 16:00

Plats: Kulturkvarteret, Fabriksgatan 4, Örebro

Seminariet är kostnadsfritt. Fika och en enklare vegetarisk lunch ingår. Anmäl dig här senast 10 maj.

Senast uppdaterad:
Publicerad: