Tyck till om utvecklingen av Hovsta och Ekeby-Almby!

Välkommen att snacka Örebro med oss från Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Kom förbi vår nya rosa husvagn och berätta hur du vill att Hovsta och Ekeby-Almby ska utvecklas i framtiden. Vi är på plats i Hovsta 22–23 april och i Ekeby-Almby 24–25 april.

– Det här är ett nytt grepp som kommunen tar till inför framtagandet av en ny översiktsplan. Vi kommer genomföra två tidiga dialoger för att få in värdefullt underlag till översiktsplanen, det vill säga invånares perspektiv och synpunkter. De tidiga dialogerna kommer ske i Hovsta och Ekeby-Almby, eftersom de sedan tidigare är utpekade som utredningsområden i nuvarande översiktsplan, säger Stina Dahlqvist, samhällsplanerare.

Dialogträffarna i Hovsta och Ekeby-Almby genomförs inom ramen för kommunens nya koncept Snacka Örebro! där vi vill möta örebroare ute i bostadsområdena.

– Vi har precis tagit fram ett nytt koncept för dialoger med våra örebroare och fixat till en husvagn för ändamålet. Så det ska bli jättekul att få använda den för första gången. Vi hoppas på att många vill komma och träffa oss och spana in vår fina husvagn, säger Anna Jönsson, enhetschef för Översiktlig planering.

Träffa oss på plats

Träffa oss på Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen och berätta hur du vill att Hovsta och Ekeby-Almby ska utvecklas i framtiden. Dina synpunkter kommer användas som underlag när Örebro kommun tar fram ett förslag till en ny översiktsplan.

Det är nu du har störst möjlighet att påverka utvecklingen av Hovsta och Ekeby-Almby, eftersom dina synpunkter samlas in innan förslaget till den nya översiktsplanen är klart. Du kan lämna förslag som på sikt skulle förbättra Hovsta eller Ekeby-Almby. Det kan exempelvis handla om naturområden, service, mötesplatser, och om framkomligheten i orten är bra eller om den behöver utvecklas.

Tid och plats

Vi finns på plats

  • i Hovsta centrum, 22–23 april, kl. 10-19.
  • vid torpet på Gamla Hjälmarvägen 15 i Ekeby-Almby, 24–25 april, kl. 10-19.

Om Örebro kommuns översiktsplan

Översiktsplanen är en planering för hela Örebro kommuns utveckling de närmaste 25 åren. Det kommer därför ta lång tid innan du kan se några förändringar.

Översiktsplanen anger till exempel var nya bostadsområden ska byggas, vilka naturområden som ska skyddas, hur landsbygden kan utvecklas och hur Örebro stad kan se ut i framtiden. Översiktsplanen ska bidra till att Örebro kommun fortsätter vara en bra plats att leva och bo på, även för framtida generationer.

På sidan Om översiktlig planering kan du läsa mer om hur det fungerar med översiktlig planering, och ta del av den nuvarande översiktsplanen.

Senast uppdaterad:
Publicerad: