Lunchpriset på seniorrestaurangerna höjs – ska täcka ökade kostnader

Från och med den 1 april kostar lunchen på Örebro kommuns seniorrestauranger 79 kronor, en höjning med 16 kr från förra året. Priset för 10 lunchkuponger blir 690 kr. Det beslutade Teknik- och servicenämnden idag.

Anledningen är att täcka ökade kostnader, framför allt de kraftigt ökade råvarukostnaderna. De höjningar som gjorts tidigare har inte varit tillräckliga för att täcka de senaste årens stora prisökningar. I år görs därför en höjning för att komma upp till självkostnadspris för alla kostnader för att laga en måltid.

Cirka 100 000 måltider lagas varje år i kommunens elva seniorrestauranger, dit anhöriga också är välkomna att följa med. Lunchrestaurangerna ligger i anslutning till boenden för äldre, vård- och omsorgsboenden, trygghetsbostäder och seniorboenden.

– Förutom möjligheten att äta näringsriktig, god mat, vet vi att lunchen på våra restauranger erbjuder viktig gemenskap för många, säger Carina Andersson, verksamhetschef för måltidsverksamheten på Teknik- och serviceförvaltningen.

All mat tillagas från grunden, som förutom av kvalitetsskäl även är ett sätt att minska kostnaderna. På restaurangerna finns möjlighet att välja mellan två maträtter, varav en vegetarisk. I enlighet med de klimatmål som finns i kommunen är majoriteten av råvarorna ekologiska, köttet är svenskt, fisken är fiskad på miljömässigt hållbart sätt och frukt och grönsaker väljs efter säsong.

Priset för en enskild lunch blir alltså 79 kr, köper du 10 lunchkuponger kostar det totalt 690 kr. Väljer du dryck på burk eller flaska köps det separat.

Se alla lunchrestauranger för seniorer.

Senast uppdaterad:
Publicerad: