Örebro kommun skapar bättre förutsättningar att delta i musikundervisning

Elever som deltar i musik­undervisningen El Sistema kommer från och med nuvarande termin att helt slippa avgifter både för undervisning och instrument­hyra. Det har Kultur- och fritids­nämnden beslutat på nämnd­sammanträdet den 23 oktober.

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att slopa avgifterna för El Sistema-elever till och med årskurs 6. I dag är termins­avgiften 100 kr och därutöver en eventuell instrument­hyra på 100 kr per termin. Genom att ta bort avgifterna ger vi alla barn bättre förutsättningar att kunna delta i musik­undervisningen.

Beslutet att ta bort avgifterna underlättar dessutom för våra pedagoger och administratörer, som kan lägga mer tid på undervisningen och mindre på administration, frågor och faktura­hantering. De borttagna avgifterna gäller endast instrument som erbjuds inom ramen för El Sistema. Om El Sistema-eleverna väljer att fortsätta efter årskurs 6 gäller Kulturskolans ordinarie avgifter.

Personlig utveckling genom musik

El Sistema är en frivillig utökad musik­undervisning som Örebro kommun erbjuder för elever på Hagaskolan och Brickebackens skola. Tanken är att med hjälp av musiken stärka elevernas personliga utveckling och bidra till en meningsfull fritid. El Sistema startade som ett projekt inom ramen för sociala insatser för 8 år sedan, men är sedan 5 år tillbaka en del av Kulturskolans ordinarie verksamhet.

Om El Sistema på Hagaskolans webbplats.

Om El Sistema på Brickebackens skolas webbplats.

Senast uppdaterad:
Publicerad: