Tillfälligt bidrag för sommaraktiviteter 2020

Örebro kommun vill tillsammans med ideella föreningar och organisationer skapa möjligheter för örebroarna att delta i meningsfulla och minnesvärda aktiviteter sommaren 2020. Nu kan föreningar och organisationer söka tillfälligt bidrag för att verksamheten ska kunna erbjuda dessa aktiviteter. I och med rådande coronaläge kommer fler att semestra hemma i Örebro. Därför kraftsamlar kommunen tillsammans med föreningar och organisationer för att bidra till sommarupplevelser för Örebroarna.

För vad kan ni söka

Det går att söka bidraget för att täcka omkostnader för era aktiviteters genomförande, exempelvis material, ledararvodering eller enklare förtäring och liknande. Den maximala summan som kan sökas är ett prisbasbelopp som motsvarar 47 300 kronor. En prioritering kommer att göras med hänsyn till spridning mellan målgrupper, geografi och tillgänglighet.

Kriterier för bidraget

Förutom det ansökningsformulär där aktiviteten beskrivs ska också aktiviteten uppfylla följande kriterier:

  • Aktiviteten ska genomföras under sommaren 2020 (juni, juli, augusti)
  • Aktiviteten ska vara öppen för alla (inte bara föreningsmedlemmar)
  • Aktiviteten ska ske i enlighet med demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter
  • Föreningen/organisationen åtar sig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa smittspridning utifrån situationen med coronaviruset
  • Föreningen/organisationen åtar sig att göra en riskbedömning och vidta åtgärder för att minska smittspridning utifrån den mall som folkhälsomyndigheten tagit fram.

Så här går ansökan till

Ansökan skickas in via Örebro kommuns bidragssystem, Interbook GO. Länk för ansökan finns högre upp på sidan. Ansökan ska vara kommunen tillhanda senast 14 juni. Bedömningar och beslut lämnas löpande, utbetalning av bidraget sker senast 26 juni till plus- eller bankgiro som är angivet i Interbook GO.

Efter att aktiviteten är genomförd

Återrapportering och redovisningen ska göras i bidragssystemet snarast möjligt efter genomförd aktivitet, dock senast 30 september. Kopior på kvitton och fakturor ska bifogas i redovisningen. Underlåtelse att redovisa det beviljade bidraget kan medföra återbetalningsskyldighet av hela beloppet.

Senast uppdaterad:

Publicerad: