Naturens hus

Naturens hus

Foto: Magnus Wahman. Klicka på bilden för att se i större format.

Mitt i vattenparken, vid naturreservaten Oset och Rynningeviken, som en port in i naturreservatet ligger Naturens hus. En mötesplats för alla naturvänner.

Marie Janson

Marie Janson

Fotoutställningen Ögonblick

6–28 februari ställer Marie Janson ut fotografier på Naturens hus.

– Jag har alltid hållit på med bilder i en eller annan form, jag ser bilder överallt! Naturen erbjuder många chanser för oss som vill ta vara på stunden och översätta en upplevelse till bild. I den här utställningen, "Ögonblick – poetiska bilder från nära natur", visar jag ett urval av bilder tagna under åren 2014 och 2015, berättar Marie Janson.

Fototävling

Nu kan du tävla om bland annat en trerätters middag på Naturens hus genom att fotografera Oset-Rynningeviken med temat "Kontraster"! Förra året tog många chansen att tagga tävlingsbilder på Instagram, bland dem Malin Gyrulf Beijer som tog hem förstapriset med sitt kreativa självporträtt på cykel. Du kan också mejla in ditt bidrag.

Tävlingen pågår 1 februari–1 november och du hittar fullständiga tävlingsvillkor här.

Skuggan av människa som cyklar i kvällsljus vid Oset-Rynningeviken och texten #osetfototävling

Fotograf: Malin Gyrulf Beijer, vinnare i Naturens hus fototävling 2015

Logotyp med texten Naturkartan

Naturkartan

Naturkartan är en guide till natur och friluftsliv i Örebro kommun. Här hittar du naturreservat, badplatser, motionsspår, vandringsleder, utflyktsmål och många andra spännande och vackra platser att besöka. Ladda ner appen "Naturkartan Örebro" (finns till både android och iphone), eller använd webb-guiden på naturkartan.selänk till annan webbplats.

Guidningar

Du hittar vårens guidningar i Naturkartanlänk till annan webbplats. Du kan också titta i det här programbladetöppnas i nytt fönster (pdf, 4 MB) med guidningar i Oset-Rynningeviken och andra stadsnära reservat.

Är du intresserad av fler utflykter i Örebro eller resten av länet så hittar du över hundra guidade turer på Hopajolas hemsida.länk till annan webbplats

Alnängarnas utegym

Här kan du träna utomhus och när du vill.

Bro över Svartån vid Naturens hus

Läs mer om bron och broöppning här.

Broschyrer

Våra broschyrer hittar du i högerspalten under rubriken Dokument. I broschyrerna  "Naturreservatet Oset och Rynningeviken" finns beskrivning och karta över området.

Café och restaurang

café och restaurang

Öppettider, veckans lunchmeny, konferensbokning, kvällsbokning för större sällskap m.m. hittar du på caféets egen webbplats.länk till annan webbplats

Kontakt

Ring till caféet på 019-18 95 50.

Ägare

Tomas Liander, Ylva Andersson och Camilla Tejeda.

Vattenparken

1 februari 2016 • 19.53

Dela:

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats