Naturens hus

Naturens hus

Foto: Magnus Wahman. Klicka på bilden för att se i större format.

Mitt i vattenparken, vid naturreservaten Oset och Rynningeviken, som en port in i naturreservatet ligger Naturens hus. En mötesplats för alla naturvänner.

Kollage av bilder från Naturens hus fototävling 2015

Fototävling

Nu kan du tävla om bland annat en trerätters middag på Naturens hus genom att fotografera Oset-Rynningeviken med temat "Kontraster"! Förra året tog många chansen att tagga tävlingsbilder på Instagram, bland dem Malin Gyrulf Beijer som tog hem förstapriset. Du kan också mejla in ditt bidrag.

Tävlingen pågår 1 februari–1 november och du hittar fullständiga tävlingsvillkor här.

Två pojkar på äng

Slåtterdag

Söndag 14 augusti kl. 10–14

Hur skapar man en äng och hur sköter man en äng? I en halvdagskurs vid Naturens hus får du i ord och handling en introduktion i lieslåtter och ängsskötsel. Slå och hässja ängarnas gräs, gå en ängsvandring, lär dig om ängens historia, växter och fjärilar. Låna lie på plats eller tag med egen lie som du kan få förbättrad! Det finns också möjlighet att köpa en så kallad knackelie som underlättar slåttern betydligt.

Köp fika på plats eller tag med egen matsäck!

Logotyp med texten Naturkartan

Naturkartan

Naturkartan är en guide till natur och friluftsliv i Örebro kommun. Här hittar du naturreservat, badplatser, motionsspår, vandringsleder, utflyktsmål och många andra spännande och vackra platser att besöka. Ladda ner appen "Naturkartan Örebro" (finns till både android och iphone), eller använd webb-guiden på naturkartan.selänk till annan webbplats.

Guidningar

I Naturkartanlänk till annan webbplats hittar du bland annat guidningar i stadsnära reservat som Oset-Rynningeviken. Du kan även titta i de här programbladen:

Är du intresserad av fler utflykter i Örebro eller resten av länet så hittar du över hundra guidade turer på Hopajolas hemsida.länk till annan webbplats

Alnängarnas utegym

Här kan du träna utomhus och när du vill.

Bro över Svartån vid Naturens hus

Läs mer om bron och broöppning här.

Broschyrer

Våra broschyrer hittar du i högerspalten under rubriken Dokument. I broschyrerna  "Naturreservatet Oset och Rynningeviken" finns beskrivning och karta över området.

Café och restaurang

café och restaurang

Öppettider, veckans lunchmeny, konferensbokning, kvällsbokning för större sällskap m.m. hittar du på caféets egen webbplats.länk till annan webbplats

Kontakt

Ring till caféet på 019-18 95 50.

Ägare

Tomas Liander, Ylva Andersson och Camilla Tejeda.

Vattenparken

28 juni 2016 • 16.03

Dela:

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats