Avfall och återvinning

Här hittar du bland annat information om återvinningscentraler och öppettider, återvinningsstationer, ÅVC-kort, taxor, avgifter och mycket mer. Du hittar rätt genom att navigera i vänstermenyn. Har du funderingar om vad du ska sortera var? Testa återvinningsguiden.

Våra tjänster - självservice för avfall & återvinning

Genom att använda våra e-tjänster kan du hantera ditt avfallsabonnemang själv, eller göra tilläggsbeställningar till ditt avfallsabonnemang.

För dig som redan har avfallsabonnemang. För att logga in behöver du ange ditt kundnummer och personnummer. Kundnumret finns på dina fakturor. Läs mer om tjänsten på sidan Mitt avfallsabonnemang.

Här kan du som är hyresgäst eller villaägare beställa nytt avfallsabonnemang. Det finns tre olika avfallsabonnemang. Läs mer om dessa och de val du får göra i tjänsten på sidan Välj avfallsabonnemang.

Bor du i villa eller lägenhet kan vi hämta grovavfall på till exempel garageuppfarten, din parkering eller anslutning till miljörummet. Läs mer på sidan Grovavfall.

Läs mer om matavfallpåsar på sidan Matavfallspåsar för verksamheter och företag.

Företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, samfälligheter och ideella föreningar med registrerad verksamhet i Örebro kommun behöver ett verksamhetskort för att nyttja återvinningscentralerna. Privatpersoner behöver inte ett kort för att nyttja återvinningscentralerna. Läs mer om återvinningscentralerna på sidan Återvinningscentraler.

Om du vill mellanlagra avfallet någon annanstans än där det uppstår kallas det mellanlagring. Läs mer om när detta måste anmälas på sidan Farligt avfall.

22 september 2016 • 10.32

Dela:

Kontakt

Servicecenter

019-21 10 00
Vardagar kl. 7-17

Besök på Drottninggatan 5
Vardagar kl. 10-17

Teckenspråk

servicecenter@t-meeting.se

Politiskt ansvar

Tekniska nämnden

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats