Universitetsstudier

Örebro universitet

I Örebro är vi stolta över vårt universitet. Vi hoppas att både du som är ny och du som fortsätter dina studier ska trivas och känna dig riktigt varmt välkommen till en ny termin här!

Ny i Örebro

När du börjar plugga i Örebro kommer du att upptäcka stadens många fördelar. Bland annat har du som nyinflyttad student bostadsgaranti hos vårt kommunala bostadsföretag Örebrobostäder (Öbo)länk till annan webbplats. Örebro är dessutom en vacker stad med ett rikt idrotts- och kulturliv, vackra naturområden och parker och många evenemanglänk till annan webbplats. Du kan se konserter på Conventum, uppleva allsvensk fotboll på Behrn Arena eller stand-up på Länsteatern - här finns något för alla!

Studerande

För att fånga upp idéer till kommunal utveckling har Örebro kommun inrättat ett uppsatsstipendium för studenter vid Örebro universitet. Kommunstyrelsen anslår 50 000 kronor årligen till stipendier för uppsatser på C- och D-nivå. Läs mer om hur du ansöker om uppsatsstipendiet.

Studentlivskoordinator

Vad är en studentlivskoordinator?

Rollen som studentlivskoordinator är unik i Sveriges studentliv. Tjänsten är ett gemensamt initiativ mellan Örebro universitet, Örebro kommun och Örebro studentkår. Studentlivskoordinatorn arbetar aktivt med utvecklingen av universitetsstaden Örebro, till exempel i frågor som studentföreningar, studenters hälsa och hur Örebro som stad välkomnar nya studenter.

Forskning

Forskarskolan Offentlig verksamhet i utveckling är en tvärvetenskaplig forskarskola kring offentlig förvaltning. Det är ett samarbete mellan kommunen och universitetet för att dels stödja Örebro kommuns och andra kommuners utvecklingsarbete, dels skapa en ny intressant forskningsmiljö.

Arbetsmarknad

Örebro universitets Karriärcentrumlänk till annan webbplats riktar sig till dig som universitetsstudent. Här kan du bland annat få hjälp med att hitta extrajobb, skriva ditt CV och få idéer till uppsatser och examensarbeten.

Universitetsstaden Örebro

I Universitetsstadsrådet träffas beslutsfattare från Örebro kommun, Örebro universitet och Örebro studentkår samt inbjudna deltagare för att föra utvecklingen av Örebro som universitetsstad framåt och mot nya mål.

Alfred Nobel Science Park

Alfred Nobel Science Parklänk till annan webbplats är en arena där företag växer och utvecklar nya idéer tillsammans med forskning och samhällets aktörer.

22 september 2016 • 14.28

Dela:

Kontakt

Servicecenter

019-21 10 00
Vardagar kl. 7-17

Besök på Drottninggatan 5
Vardagar kl. 10-17

Teckenspråk

servicecenter@t-meeting.se

RSS-länkar på orebro.se

Örebro kommun, Box 30000, 701 35 Örebro | org.nr: 212000-1967 | 019-21 10 00
kommun@orebro.se | Om webbplatsen | Press | E-post | E-skola | Medvindlänk till annan webbplats