”Snacka Örebro!” – En dialog på hjul

Nu lanseras ett nytt koncept för dialog med invånare i Örebro kommun. “Snacka Örebro!”- konceptet består bland annat av en rosa och orange husvagn som kommer ge nya möjligheter till dialog med kommunen för dig som örebroare – både ute i bostadsområden och på andra platser i Örebro.

Cerisefärgad husvagn med texten "Snacka Örebro".

För att Örebro ska vara en bra kommun att leva och verka i även i framtiden är det viktigt för oss att kontinuerligt lyssna på dina tankar om stadens utveckling. I det nya konceptet ”Snacka Örebro!” kommer vi förflytta oss runt olika platser i Örebro kommun, bland annat med hjälp av en husvagn.

– Att vi nu testar ett nytt grepp i dialogen med örebroarna känns väldigt inspirerande. Vi har tidigare bjudit in till stormöten – de har varit välbesökta men vi har haft svårt att nå ut till alla målgrupper. Nu kommer vi istället att möta invånare ute i våra olika bostadsområden. Vi hoppas på så sätt komma i kontakt med fler invånare som kan tycka till när vi behöver hjälp – i synnerhet när det gäller utvecklingsfrågor i våra olika bostadsområden, säger Erik Blohm, förvaltningsdirektör Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.

–Jag hoppas örebroarna kommer tycka om husvagnen och vårt nya koncept lika mycket som oss. Det är en charmig gammal husvagn som kommer fungera både som intresseväckare, väderskydd och arbetsplats ute i bostadsområdena. Det känns särskilt angeläget att hitta ett fungerande sätt att nå ut på just nu eftersom vi precis är i startskottet med arbetet att ta fram en ny översiktsplan – där samtal med örebroarna är en viktig del, säger Anna Jönsson, enhetschef Översiktlig planering.

Samarbete med Tullängens anpassade gymnasieskola

För att få ett utseende på husvagnen som går i linje med konceptet ”Snacka Örebro!” har elever från Tullängens anpassade gymnasieskola som läser linjen fordonsvård och godshantering varit med och fräschat upp och målat den begagnade husvagnen i rosa och orange.

– Jag är tacksam och glad över att eleverna från Tullängen ville hjälpa oss med husvagnen och tror att den här typen av samarbete är något vi skulle kunna jobba ännu mer med – det blir bra för alla inblandade. Nu ska det bli roligt att bjuda ut gänget till husvagnen så att vi kan tacka för hjälpen på riktigt, säger Erik Blohm.

– För vår del är det både kul att kunna hjälpas åt inom kommunen på detta sätt och att visa vad våra elever kan. Eleverna är väldigt stolta över sitt arbete och det är roligt att arbetet de gjort kommer synas över hela Örebro, säger Michael Arksenius, lärare på Tullängsgymnasiet.

Se bild på eleverna framför husvagnen innan den fräschades upp.

Premiär i april

Första stoppen för husvagnen sker i slutet av april i Hovsta och Ekeby-Almby, där du som medborgare får tycka till om ditt område inom ramen för arbetet med ny översiktsplan. Under hösten kommer husvagnen även synas på fler platser runt om i kommunen.

Förutom husvagnen kommer konceptet ”Snacka Örebro!” dyka upp i andra former, exempelvis finns det planer om att finnas på Kulturkvarteret i framtiden. Förhoppningen är att ”Snacka Örebro!” kommer att möjliggöra en praktisk och smidig möjlighet till dialog för dig som medborgare.


Senast uppdaterad:
Publicerad: