Dansresidens sommaren 2024 – ansök senast 9 februari

Vi vill väcka och utveckla intresset för dans och bjuder in professionella danskonstnärer och koreografer till ett produktionsresidens på Kulturkvarteret!

Vad erbjuder residenset?

Vecka 27–29 sommaren 2024 erbjuds tillgång till dansstudio fem dagar i veckan på Kulturkvarteret i Örebro. Residenset har upp till tre platser.

Ersättning utgår på totalt 30 000 kr/person för hela residensperioden som ska täcka kostnader för resor, gage och traktamente. Boendekostnad kan sökas för max 1 500 kr/dag för fem dagar/vecka (om du inte redan bor i Örebro län). Betalas mot faktura.

Vad förväntas av er?

Under residenset får ni möjlighet att arbeta med att slutföra ett redan påbörjar verk, som sedan ska kunna turnera i Örebro län. Samtliga medverkande behöver närvara under hela residensperioden.

I residenset ingår att presentera ett färdigt verk med premiär på Kulturkvarteret eller Hjalmar Bergmanteatern samt en turné till övriga kommuner som ingår i Danspunkt Örebro län.

Vem kan söka?

Danskonstnärer och koreografer verksamma i Sverige som befinner i mitten eller slutet av den konstnärliga processen med ett verk.

Ni som söker ska ha avslutad dans-/koreografutbildning eller alternativa dansutbildningar/
kurser. I ansökan ska ni presentera er själva i ett CV med utbildningar och arbetslivs­erfarenhet. Ni ska även formulera vad ni önskar att arbeta med under residensperioden.

Max tre personer kan ingå som gemensam konstellation eller från samma kompani. Samtliga ska delta hela arbetsperioden.

Urvalsprocess

Urvalet görs av Region Örebro län tillsamman med tjänstepersoner från kommunerna som ingår i Danspunkt: Askersund, Hällefors, Degerfors och Örebro.

Övrig finansiering och samarbeten är meriterande. Även samverkan och ett arbete med en lokal förankring är meriterande.

Praktisk information

Dansstudion i Kulturkvarteret är rymlig med spegelvägg och ljudsystem. Möjlighet att koppla in mikrofon och instrument samt dator och smartphone. Pentry och duschmöjligheter finns i byggnaden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 9 februari 2024.

Mejla ansökan till kultur.fritid@orebro.se. *)

Skriv ”Ansökan dansresidens 2024” i ämnesraden.

Besked lämnas senast 1 mars 2024 via e-post.

Frågor?

Mejla josiane.saade@orebro.se.

*) Information om behandling av personuppgifter:

Kultur- och fritidsnämnden behandlar dina personuppgifter i syfte att handlägga residensansökan med stöd av dataskyddsförordningen artikel 6.1e.

Personer med skyddad identitet ska inte mejla in sin anmälan, utan kontakta Servicecenter så får du hjälp med ditt ärende.

Mer information om Örebro kommuns behandling av personuppgifter hittar du på orebro.se/personuppgifter.


Genomförs i samarbete med Kulturkvarteret, Danspunkt och Region Örebro län.

En person som hoppar upp i luften och en gör hög kickspark

Foto: Hans Bjurling/Scandinav

Senast uppdaterad:
Publicerad: