Meny

Wadköpings julmarknad

Söndagen den 9 december bjuder vi in till årets tredje julmarknad i Wadköping. Kom och känn julstämningen, smaka den goda julmaten, hitta de unika julklapparna och träffa Tomten.

Välkommen till vår stämningsfulla julmarknad söndagen den 9 december kl. 11–16. Här hittar man julpynt, hantverk, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till. Tomten kommer på besök och alla barn kan prova på traditionellt julpyssel i Teaterladan.

Julmarknaden arrangeras söndagarna 25 november, 2 december, 9 december och 16 december. Anmälan hittar du här.

Program söndagen den 9 december

  • Kl. 11–16 Julmarknad utomhus med julpynt, hantverk, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till.  Här hittar du lista på alla försäljare.
  • Kl. 11–16 Tomten är på besök under dagen och träffar alla barn. Han är på plats i Teaterladan men går även runt i området och sprider julstämning.
  • Kl. 11–16  I Teaterladan kan alla göra traditionellt julpyssel med Tomtemor och hennes vänner, fri entré. Max 2 pyssel per barn.
  • Kl. 11–16 Gå vår slinga ”Tomtespår” och lär dig mer om Gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och drar lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad...
  • Kl. 11–16 Besök vår nya julutställning i Hantverkarboden "En lantlig jul i staden". Här lär du dig allt om julen och dess traditioner.
  • Kl. 12, 13 och 14 Körsångare från Primula Veris sjunger stämningsfulla julsånger utomhus på torget.
  • Kl. 12–15 Ponnyridning för alla barn. Start vid Lekladan, pris 20 kr per tur.
  • Kl. 12–15 Julmarknadslajv med LajvVerkstaden vid Lekladan. Tomtens klappar har blivit stulna! Karl–Bertil Jonsson, poliskommissarie vid Örebros speciella rotel för julbrott, har blivit inkallad för att lösa mysteriet. Men han kan inte göra det själv. Följ med in i ett roligt och mystiskt lajv tillsammans med LajvVerkstaden. Allt är gratis och inga förberedelser krävs. Kom ihåg, alla är skyldiga tills motsatsen är bevisad!
  • Julstänger sattes förr upp för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. På Handskmakaregården visar vi på prov på hur julstänger kunde se ut.
  • Kom och ser våra nya julgirlanger som pryder vår huvudgata.

Fakta

Datum:

9 december 2018

Tid:

11:00 – 16:00


Plats:

Kontakt:

019–21 62 20, wadkoping@orebro.se

Tillgänglighet:

Entré:

Fri entré

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se