Meny

Föreläsning med Johan Bävman

Välkommen till föreläsning med Johan Bävman söndagen den 18 februari kl. 13 i Teaterladan. Johan berättar om "Swedish Dads" – hur allting började och hur hans dokumentära och nära porträtt av långtidslediga pappor skapat stor uppståndelse världen över.

Föreläsning i Teaterladan

Swedish Dads "en möjlighet att påverka" av Johan Bävman.
Fotograf Johan Bävmans bilder på svenska pappor visas nu i Wadköpingsrummet och malmöfotografens projekt av föräldralediga pappor i Sverige har fått stor uppmärksamhet, såväl i Sverige som internationellt.

Söndagen den 18 februari kl. 13 kommer Johan till Teaterladan och berättar om hur allting började och hur hans dokumentära och nära porträtt av långtidslediga pappor skapat stor uppståndelse världen över.
Föreläsningen pågår mellan kl. 13–14 och sen är Johan kvar till kl. 15 och svarar på dina frågor. Fri entré.

Här hittar du info om Johans utställning i Wadköpingsrummet.

Utställning/projekt Swedish Dads

Med sina 45 porträtt vill Johan Bävman skildra det allmängiltiga och kärleksfulla i föräldraskapet. Samtidigt ställer han sig frågan varför så få pappor väljer att ta ut ett halvårs eller längre ledighet med sina barn, när nu Sverige har ett av världens mest generösa och jämlika föräldraförsäkringssystem som gör det möjligt för båda föräldrarna att vara hemma och skapa en nära relation med sina barn.

Idén till projektet föddes då Johan Bävman själv var pappaledig i nio månader. Fotografens dokumentära och nära porträtt av långtidslediga pappor har skapat stor uppståndelse och publicerats i medier över hela världen.

– Dels har människor runt om i världen förvånats över att vi har ett system där båda föräldrarna faktiskt har en reell möjlighet att vara hemma med sina barn.

– Dels har många uppskattat de nära porträtten av papporna i deras vardag, och att få läsa om pappornas tankar kring föräldraledighet, faderskap och vilka positiva effekter ledigheten har inneburit för både relationen till barnen och sin partner, kommenterar Johan Bävman.

– Genom igenkänning, att få läsa och se andra pappor som delar med sig av sina tankar och funderingar kring föräldraskapet, kanske fler börjar fundera över sin papparoll och roll som partner.

Det är en viktig bit i vägen mot ett mer jämlikt samhälle, säger Johan Bävman.

Om fotografen

Johan Bävman Johan Bävman, född 1982, frilansfotograf med basen i Malmö, Sverige. Johan Bävman kombinerar sina egna fotoprojekt med frilansuppdrag från kunder världen över. Fotoprojektet Swedish Dads har haft ett enormt genomslag och publicerats/delat över hela världen och utkommit i bokform på eget förlag med engelsk text. Mellan 2008 och 2011, var Johan Bävman anställd fotograf på dagstidningen Sydsvenskan. Han tog examen från Nordens Fotoskolan 2007 (Biskops Arnö, Stockholm). Han var tidigare medlem i agenturen Moment Agency [2007–2015]. Johan Bävman har mottagit många priser för sina bilder, så som World Press Photo, POY, Sony Award, NPPA, UNICEF Photo Award, TT´s Stora fotopris och Årets bild i Sverige.
Mer info: johanbavman.se

Fakta

Datum:

18 februari 2018

Tid:

13:00 – 15:00


Plats:

Kontakt:

019–21 62 20, wadkoping@orebro.se

Tillgänglighet:

Entré:

Fri entré

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se