Meny

Cajsa Wargs födelsedag firas

Söndagen den 22 mars firar vi Cajsa Wargs födelsedag – en dag i 1700-talets tecken. På cafétorget bjuder vi på smakprover inspirerade av hennes kokbok. Här kan du även lära dig Solfjäderspråket. Välkomna!

En dam serverar soppa ur en gryta

Cajsa Wargs födelsedag firas söndag 22 mars

Kokboksförfattarinnan och köksmamsellen Cajsa Warg föddes 23 mars 1703 i Örebro och på Kungsgården i Wadköping finns Cajsa Wargs barndomshem. Vi vill givetvis fira hennes födelsedag och bjuder på smakprover inspirerade av hennes kokbok. Här kan du även lära dig Solfjäderspråket.

Smakprover

Kanderade syrener och rosenblad

Framför Cajsa Wargs hus på cafétorget bjuder vi på smakprover inspirerade av hennes kokbok. Från kl. 11 och så långt det räcker.

Lär dig solfjäderspråket

Vi lär vi dig Solfjäderspråket – sättet att hålla eller vifta med solfjädern betyder olika saker. Välkommen att prova! Plats: framför Cajsa Wargs hus på cafétorget kl. 11–16.

OBS! Inställt – Axel von Fersens charmkurs

Axel von Fersen och Caroline Donath

“Jag såg på damerna och visste, att jag kunde ha en fullständig framgång, om jag bara ville.” Axel von Fersens liv är fyllt av makalösa äventyr. I Frankrike får han självaste drottningen på fall, i Amerika blir han tolk åt General Washington.

Vill du bli likadan? Axel von Fersens charmkurs är en humoristisk eftermiddag med Caroline Donath. Du får ta del av Axels tips och tekniker för framgång under denna eftermiddag, som lika mycket är en show som charmkurs. Caroline tar dig lekfullt och varsamt med på en resa. Du får lära dig att uppvakta, utan att behöva resa dig ur stolen. Tanken är att du ska få praktiska och opraktiska kompetenser för vardagen, direkt från 1700-talet. Efter föreställningen får deltagare ett fint diplom för sina nya färdigheter och man kan därefter titulera sig Charmör!

Föreställningen har blivit en stor succé över hela landet och har växt till tre helt unika charmkurser. Denna eftermiddag blir det den lyxiga så kallade Platinum Edition som till och med gör dig till Avancerad charmörutan att du behöver göra någonting.

Teaterladan kl. 14–15.40, fri entré men begränsat antal platser så förbokning krävs. Platsbokning: wadkoping@orebro.se.

OBS! Föreställningen är inställd.

Välkommen till en dag i 1700-talets tecken!
Fri entré.

Fakta

Datum:

22 mars 2020

Tid:

11:00 – 16:00


Plats:

Kontakt:

019–21 62 20, wadkoping@orebro.se

Tillgänglighet:

Entré:

Fri entré

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Wadköping

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl. 12-16.30

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se