Meny

Om skolan

Virginska gymnasiet ligger centralt beläget i Örebro. Här möts elever och personal i en trygg och kreativ miljö. Undervisningen bedrivs i nyrenoverade lokaler med modern teknik. Våra ledord är öppenhet, glädje, kompetens och mod.

Vi erbjuder nio olika program, vilket ger en mångfald av elever. I våra korridorer möter du bland annat blivande kockar, bagare, frisörer, elitidrottare, förskollärare, säljare, advokater, receptionister och guider. På alla våra nationella program får du möjlighet att uppnå behörighet till universitet och högskola. Vi har ett väl uppbyggt internationellt samarbete med skolor och arbetsplatser i Europa.

Antal elever: ca 1 400

Samarbeten

Övningsskola för lärarutbildningen vid Örebro universitet

Under höstterminen 2018 går Virginska gymnasiet in i ett samarbete med lärarutbildningen vid Örebro universitet som övningsskola för VFU (Verksamhetsförlagd utbildning). Att vara övningsskola innebär ett åtagande för Virginska gymnasiet och ett nära samarbete med universitetet. Mer information om övningsskola finns på Örebro Universitets webbplats.

Logotyp Lärarutbildningen övningsskola
Blanketter, planer och styrdokument
Vill du besöka oss?

Du som planerar att besöka Virginskagymnasiet måste kontakta oss i förväg och boka in en tid för besöket. Kontaktuppgifter till skolans personal hittar du här ovan under "Kontaktuppgifter till personal, ledning, administration och service". Den personal som du har avtalat tid med kommer att ta emot dig vid någon av entréerna. Våra gäster ska alltid bära en besöksbricka och vara beredd att kunna legitimera sig.

Organisationer och föreningar som vill besöka skolan

Föreningar, politiska ungdomsorganisationer etc. har möjlighet att presentera sin verksamhet via bokbord på en plats i skolan. Kontakta oss minst tre veckor i förväg för att boka in dag och tid för besöket. Då har vi god tid på oss att informera personal och elever om besöket.

Ola Jonsson är vår kontaktperson inför dessa besök. Du når honom på ola.jonsson@orebro.se.

Utlämnande av allmänna handlingar med mera

Skolans expedition hjälper till med upplysningar, råd och vägledning, mottagande och utlämnande av allmänna handlingar med mera enligt den serviceskyldighet som gäller för myndigheter. Expeditionen når du på virginskagymnasiet@orebro.se eller 019–21 10 00 (Örebro kommuns servicecenter).

Senast uppdaterad: 21 november 2018

Publicerad: 25 augusti 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Virginska gymnasiet

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019–21 10 00 

Öppettider: Måndag – fredag kl. 7–17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl.10–17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se