Meny

Restaurang och café

På Tullängsgymnasiets restaurang serverar vi mat lagad från grunden med omsorg om djur, natur och människor. För oss i restaurangen och caféet är det därför självklart att så långt som möjligt använda närproducerade, ekologiska, KRAV- och rättvisemärkta råvaror. Vårt café är en samlingsplats för både elever och personal. Hit är du välkommen för att fika, umgås, plugga eller helt enkelt "bara vara".

Dekorationsbild

Restaurangen

Öppettider

Alla skoldagar kl. 11–13.

Om restaurangen

I vårt kök lagar vi all mat från grunden. Varje dag erbjuder vi tre varmrätter som lagas med omsorg av våra duktiga kockar med kommunens klimatsmarta koncept i åtanke. Menyn är varierad och erbjuder allt från modern sk. husmanskost till modernare rätter. Till måltiden finns självklart även en stor säsongsanpassad sallad/grönsaksbuffé, bröd, diverse spreads och dryck.

Ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade råvaror

För oss är det viktigt att laga mat av råvaror vi är stolta över. Det innebär bland annat att majoriteten av råvarorna är ekologiska, att så långt som möjligt välja närproducerade råvaror, att fisken kommer från hållbart bestånd som inte hotas av utrotning och att vi följer råvarans årstid.

KRAV-logotyp

Cirka 80 % av våra produkter är ekologiska och/eller KRAV-märkta och vi är både KRAV nivå 2- och MSC-certifierade.

Vi värnar om dig, djur natur och kommande generationer...

Happenings i vår restaurang

Vi vill att du ska gilla det vi gör och den mat vi serverar därför är våra elever alltid välkomna med synpunkter och idéer med omtanke också om kommande generationer. Inför studenten serverar vi en trerätters studentmiddag där vi tillsammans med era mentorer serverar Er vid bordet. Har du idéer på fler ”happenings” är du hjärtligt välkommen att lämna dem.

Specialkost

Behöver du specialkost ordnar vi det, men vi behöver ett intyg från skolsköterskan som visar vilka behov du har.

Vi är stolta över de priser skolrestaurangen vunnit

Kontakt

Lena Sjöqvist, kökschef, lena.sjoqvist@orebro.se, 019-21 66 19 

Café Innova

Öppettider

Måndag–fredag kl. 8–15.

Sortiment och utbud

Caféet erbjuder ett brett utbud av bland annat smörgåsar, smoothies, frukt, juicer; allt för att förse dig med extra energi under skoldagen. I vårt utbud finns även kaffe/te, mineralvatten, kakor och bitar. För dig som inte äter frukost hemma erbjuder vi frukostpaket till förmånligt pris.

Utbudet av frukt, smörgås och drycker varierar men KRAV och ekologiska produkter prioriteras. Vi har en tydlig märkning av sortimentet för att du som gäst ska kunna göra medvetna val.

En viktig social mötesplats

Skolan, tillsammans med oss, erbjuder en trygg och trivsam miljö, där caféet fungerar som en social mötesplats för skolans elever och personal. Till oss kommer du för att studera, umgås, koppla av eller bara ses över en fika. Hos oss är allas lika värde allas ansvar!

Ett hälsosammare sortiment

Vi satsar på ett mer hälsosamt sortiment med mindre socker och främjar låga priser på frukt och nyttigare fikasortiment.

En hållbar och hälsosam miljö för alla!

Vår miljö är viktig och den kan vi påverka. Därför tänker vi ekologiskt och handlar närproducerat när det är möjligt. Självklart är vårt kaffe och te både ekologiskt och rättvisemärkt, liksom bananerna.

Kontakt

Stina Sölveling, Café Innova, stina.solveling@orebro.se, 019-21 64 72

Senast uppdaterad: 10 mars 2020

Publicerad: 15 juni 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Tullängsgymnasiet

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 8–16.30

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl. 12–16.30

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se