Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Skolrestaurang Gyllene skeden

I skolrestaurangen på Lillåns Södra skola, tillagar och serverar skolrestaurangspersonalen varje dag, en varierande, näringsrik samt en smartare lunch till våra gäster. Personalen består av kockarna Mats och Anette.

Mats är numera utsedd till ekokock efter att ha vunnit tävlingen "Lilla ekomatsligan" för förskolor och skolor.

Nu är alla skolrestauranger i Örebro KRAV-certifierade. Skolrestaurangernas köper sedan tidigare en stor del ekologiska råvaror, skillnaden nu är att hälften även ska vara KRAV-märkta. För eleverna blir det ingen stor förändring, KRAV-certifieringen märks mest genom att restaurangerna kommer att informera om vilka råvaror som är KRAV-märkta.

Skolrestaurangen lagar så mycket som möjligt från grunden för att hålla en hög kvalité på maten. Vilket då medför att vi kan välja miljösmarta alternativ, som ekologiska råvaror utan onödiga tillsatser. Det kommer alltid att serveras ett alternativ till huvudrätten som kan vara en vegetarisk rätt eller dagens soppa. Men under månadens alla dagar kan du komplettera måltiden med ett varierande salladsbord. Vi strävar också efter att baka vårt eget bröd när det serveras soppa annars finns det alltid hårt bröd och bordsmargarin att tillgå.

Ett urval av de ekologiska varorna vi använder oss av just nu: Vitkål, morötter, potatis, rödbetor, groddar, broccoli, blomkål, majs, bananer, gröna ärtor, mjölk, vispgrädde, crème fraiche, smör, fil, ägg, vetemjöl, knäckebröd, kryddor, krossade tomater, tomatpuré, bönor, kikärtor, ris, pasta, falukorv, köttfärs mm. Vi strävar hela tiden efter att utöka detta sortiment.

Örebro kommun garanterar att:
  • skollunchen tillgodoser ca 25 procent av ditt dagsbehov avenergi och näring enligt gällande rekommendationer.
  • du som elev kan välja mellan ekologisk mjölk och vatten.
  • du som elev får specialkost vid sjukdom eller födoämnesöverkänslighet.

Specialkost Om ert barn/eleven har behov av specialkost, kontakta skolsköterskan. I de fall barnet/eleven ska börja i förskoleklass eller börja på en ny skola kan det vara bra att kontakta skolrestaurangen direkt för att specialkosten ska kunna ges från första dagen. Kontakta därefter skolsköterskan.

Är du förälder till en elev som får specialkost? Är han/hon sjuk eller ledig, var snäll och hör av er så att vi inte behöver tillaga någon specialkost i onödan. Ring gärna senast 07:30, på telefon 019- 21 39 43.

Dela:

17 april 2018 • 08.23

Kostansvarig

Kökschef:

Glenn Brewitz

Tfn: 019-212995

Kockar:

Mats Zetterlund

Anette Nyqvist

Tfn: 019 - 21 39 43

Kostansvarig:

Patrice Graner

KRAV

Lillåns södra skola | Adress: Åkervägen 37, 703 75 Örebro
E-post: catharina.skyllberg@orebro.se | Telefon: 019-21 29 74

Örebro kommuns webbplats
Lillåns södra skola