Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Skolrestaurangen

Välkommen till skolrestaurangen.

I skolrestaurangen är vi fem stycken kockar som arbetar. Personalen består av Glenn (kökschef), Alisa (kock), Ismuni (kock), Vernesa (kock), Gunnel (kock), tillsammans tillagar vi ca 850 portioner varje dag, till Lillånsskolan och till 2 förskolor i Lillån/Ervalla området.

Vision: Vår vision är att alla elever ska äta av Restaurangenhetens näringsriktiga måltider varje dag och tycka att maten ser god ut och smakar bra. Detta gör vi genom att variera råvaror, konsistens, smak och utseende samt att måltiderna blir en viktig del av skoldagen. Kan vi få våra gäster nyfikna, då blir det också lättare att bygga upp en ny matkultur där fisken inte är en "pinne" och att det finns mer än pizza och hamburgare, mat är så mycket mer än det.

Följ oss gärna på facebook: www.facebook.com/lillansskolrestauranglänk till annan webbplats

Vårt mål. Vi lagar maten till våra egna kök och lägger stor vikt att laga maten från grunden med hög andel ekologiska råvaror och att undvika tillsatser. Vi vill bidra till en hållbar utveckling, ett bra klimat och en bra framtid för våra barn.

Restaurangenheten strävar efter att följa Livsmedelsverkets råd om bra mat i förskolan och skolan, att barn och elever serveras näringsriktiga måltider. Vi har nödvändiga rutiner och system för att säkerställa att skolmaten är säker (riskfri och hygienisk).   Vi vill ha nöjda matgäster och detta kräver en ständig dialog och öppenhet mot alla våra gäster, stora som små. Tveka inte att höra av dig till oss om det är något du undrar över. Vi finns till för just dig!

Dela:
4 maj 2018 • 11.25

Kökschef:

Glenn Brewitz 019-21 29 95 glenn.brewitz@orebro.se

Kostchef:

Patrice Graner 019-21 43 44 patrice.graner@orebro.se

Är du förälder till en elev som får specialkost? Är han/hon sjuk eller ledig, var snäll och hör av er så att vi inte behöver tillaga någon specialkost i onödan. Ring gärna senast 07:30, på telefon 019- 21 29 95.

Restaurangen informerar.

De miljömärkta livsmedels-inköpen uppgår till ca70% under hela 2015, vilket är otroligt bra ur miljösynpunkt. Nu är alla skolrestauranger i Örebro KRAVcertifierade.

Skolrestaurangernas köper sedan tidigare en stor del ekologiska råvaror, skillnaden nu är att hälften även ska vara KRAV-märkta. För eleverna blir det ingen storförändring, KRAV-certifieringen märks mest genom att restaurangerna kommer att informera om vilka råvaror som är KRAV-märkta. Här kan du läsa mer på Örebro kommuns hemsida.länk till annan webbplats

Lillåns skola | Postadress: Kyrkvägen 3-5, 703 75 Örebro | Besökadress: Kyrkvägen 3-5
Telefon: 019-21 29 72 (7-9 expedition), 019-21 29 74 (f-6 expedition)
Örebro kommuns webbplats
Lillåns skola