Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Restaurang Engelbrekt

I de kommunala skolornas kök lagas all mat från grunden. Varje dag serveras två varmrätter, varav en vegetarisk rätt. Menyn är varierad och erbjuder allt från klassisk husmanskost till modernare rätter. Till måltiden finns även en säsongsanpassad salladsbuffé, bröd och dryck.

Symbol Smartare mat

Mat, miljö och klimat

Vi arbetar efter konceptet Smartare mat som är Örebro kommuns arbete för att minska matens klimat- och miljöpåverkan. Det innebär bland annat att:

  • de flesta av råvarorna är ekologiska.
  • vi väljer svenskt kött.
  • den fisk vi använder är fiskad på miljömässigt hållbart sätt och med minimal påverkan på ekosystemet.
  • vi väljer frukt och grönsaker efter säsong.
  • vi använder mer grönsaker och mindre kött.

Vårt mål är också att matsvinnet ska minska. På så sätt månar vi om både dig, djur, natur och kommande generationer.

Alla kommunala skolrestauranger är dessutom KRAV-certifierade.

Om Engelbrektsskolans restaurang

Vi lagar så mycket som möjligt från grunden för att hålla en hög kvalité på maten. Det innebär att vi kan välja miljösmarta alternativ, som ekologiska råvaror utan onödiga tillsatser. Ett par gånger i månaden serverar vi även en helt vegetarisk maträtt för att minska klimatpåverkande utsläpp i världen. Men även under månadens andra dagar kan du välja det vegetariska alternativet samt vårt fina salladsbord.

När vi pratar miljö är det inte bara tillagning och val av råvaror som är viktigt utan även att vi minskar på mängden slängd mat. Därför är det viktigt att du mat än du äter upp. Då blir det inget onödigt svinn och vi kan spara både på miljön och ekonomin.

Vi skapar måltider som gör skillnad!

I Örebro kommun jobbar vi för att alla barn och ungdomar ska få en positiv inställning till måltiders betydelse för miljö och hälsa. Läs mer om vårt arbete med måltider i våra kök och serveringar.länk till annan webbplats

Dela:

27 februari 2020 • 08.37

engelbrektsskolans "logga"

Kontakta skolrestaurangen

Linda Karlehagen, kökschef,
019-21 31 37
koket.engelbrekt
@orebro.se

Adele Mirgallou, kostchef
019-21 43 57
maltider.grundskola
@orebro.se

Veckans meny

skolmaten.selänk till annan webbplats kan du se vad som serveras till lunch.

"Skolmaten" finns även att ladda ner som app. Här kan du läsa mer om appen och hur du laddar ner den.länk till annan webbplats

Specialkost

Om ditt barn har behov av specialkost ska du fylla i ansökan Behov av specialkostlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För vissa typer av specialkost behöver du även lämna ett kostintyg, som kan vara en journalutskrift från 1177 eller intyg från legitimerad sjukvårdspersonal. Manual för utskrift av journalanteckning från 1177.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Blanketten och eventuellt kostintyg ska sedan lämnas till skolsköterskan.

Om ditt barn ska börja i förskoleklass eller börja på en ny skola kan det vara bra att kontakta skolrestaurangen direkt för att specialkosten ska kunna ges från första dagen. Fyll därefter i ansökan och lämna den till skolsköterskan.

Om ditt barn är sjukt, meddela köket på
019-21 31 37.

KRAV:s logotyp med två stjärnor.
Engelbrektsskolan | Box 313 20, 701 35 Örebro | Besöksadress: Wadköpingsvägen 15-19
E- post: engelbrektsskolan@orebro.se | Tel: 019-21 31 21
Örebro kommuns webbplats
Engelbrektsskolan