Lyssna   
Hem

Varför en kommunal gymnasieskola?

Väljer du en av Örebro kommuns gymnasieskolor lovar vi att du möts av lärare och personal som tillsammans kommer göra allt de kan för att du ska lyckas med dina studier och i din personliga utveckling.

En modern undervisningsmiljö och egen dator

Vi vill se till att alla har samma förutsättningar att lyckas i sitt skolarbete och nå sina mål. Därför jobbar vi hela tiden med att förbättra och modernisera våra arbetsverktyg. Verktygen kan variera beroende på arbetssätt och personliga förutsättningar. Vi jobbar med en lärplattform, där du kommer att studera och lämna in arbetsuppgifter, som du lätt kommer åt via din egen bärbara dator.


Ett äkta bibliotek i alla våra skolor

På alla våra gymnasieskolor är moderna och välutrustade bibliotek en självklarhet. Utbudet är anpassat efter skolornas olika utbildningar. Tillsammans med lärarna arbetar våra bibliotekarier med att öka dina kunskaper i att söka och värdera information.


Skolmaten har fokus på kvalité – varje dag!

Restaurangerna på våra skolor bjuder dig på en spännande, modern och vällagad lunch. För oss är det viktigt att du får en positiv måltidsupplevelse och därför satsar vi lite extra på god mat med många valmöjligheter. Vi väljer våra råvaror med omsorg och prioriterar alltid miljömärkta produkter.


Vår elevhälsa tar hand om dig

Våra skolor har väl fungerande elevhälsoteam med specialpedagogisk kompetens, skolsköterska, kurator, läkare, psykolog och audionom. Elevhälsans uppdrag är att arbeta förebyggande och att bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som elev har du också tillgång till studie- och yrkesvägledning.

Senast publicerad: 2016-06-09 14.57

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 10 00 (Örebro kommuns servicecenter) | riksgymnasiet.kansli@orebro.se | Om webbplatsen