Lyssna   
Hem

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Riksgymnasiet vänder sig till dig som är intresserad av människan och samhället. Du tycker om att kommunicera, argumentera, analysera och dra slutsatser.

En tjej argumenterar på teckenspråk.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskap om samhället och individen ur olika perspektiv. Du utvecklar din förmåga att diskutera, presentera och argumentera. På programmet har vi goda internationella kontakter och du har möjlighet att delta i utbyten med andra länder.

Vi tycker det är viktigt att variera undervisningen. På Samhällsvetenskapsprogrammet varvar vi temaperioder då vi läser ämnesövergripande, med perioder då vi läser ämnesvis. Efter avslutad utbildning har du lärt dig att ta ansvar för dina egna studier, utvecklat en god förmåga att lösa problem samt att förstå människan och samhällets strukturer.

 

Vad händer efter utbildningen?

Programmet ger dig en bred högskoleförberedande utbildning med många valmöjlighet när du ska bestämma dig för ett yrke i framtiden.

Samhällsvetenskapsprogrammet finns på Rudbecksgymnasietlänk till annan webbplats.


Inriktningar - väljs till årskurs 2


■ Beteendevetenskap

Du får fördjupade kunskaper om människors utveckling och hur de agerar i olika sammanhang. Du studerar människor som individer, som gruppdeltagare och som en del av samhället, bl.a. genom fördjupade studier i psykologi och ledarskap. Undervisningen är till övervägande del tematiskt upplagd, vilket innebär att vi läser ämnesövergripande.

■ Samhällsvetenskap

Du får fördjupade kunskaper om människan och samhällsfrågor. Stor vikt läggs vid frågor om demokrati, rättvisa, politik, religion och hållbar utveckling. Du får kunskap om människan förr och nu, här och i andra länder.


 

Ansökan

För att bli antagen till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkänt i ämnena svenska, engelska, matematik, geografi, historia, religion, samhällskunskap och fem andra ämnen.

För att Samhällsvetenskapsprogrammet ska starta krävs att minst fyra elever söker till programmet. Vi har ingen inriktningsgaranti. Om du vill veta mer om programmet kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledare eller läsa mer på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SÖK TILL PROGRAMMET


Senast publicerad: 2019-10-01 11.14

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 10 00 (Örebro kommuns servicecenter) | riksgymnasiet.kansli@orebro.se | Om webbplatsen