Lyssna   
Hem

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet på Riksgymnasiet är för dig som vill lära dig att ge service och bli skicklig på att förstå andra människors önskemål och behov.

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram med fokus på service, tjänster, upplevelser och det personliga mötet. Du kan utbilda dig mot yrken inom konferensverksamhet, reception, turistinformation och guidning samt reseplanering och resebyråarbete. Du lär dig om marknadsföring och försäljning samt att kommunicera med andra människor och att tänka nytt och kreativt. 

Under utbildningen är du med och driver Lilla hotellet, som är ett övningshotell med konferensverksamhet. Här får du möta riktiga gäster. Läs mer om Lilla hotelletlänk till annan webbplats

Vad händer efter utbildningen?

Programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Efter utbildningen kan du arbeta inom hotell-, konferens- eller turismnäringen. På utbildningen har du även möjligheten att komplettera dina studier för att uppnå grundläggande behörighet för studier på universitet och högskola.

Hotell- och turismprogrammet finns på Virginska gymnasietlänk till annan webbplats.

 

Inriktningar - väljs till årskurs 2


■ Hotell och konferens

Du får kunskaper för arbete inom hotell- och konferensverksamhet. Du får lära dig om bokning, våningsservice och receptionsarbete samt konferenser och mässor. Du får även kunskap i planering, kommunikation, service och bemötande.


■ Turism och resor

Du får kunskaper för arbete med turistinformation, organisation och planering av resor, aktiviteter och upplevelser av olika slag. Du får lära dig om bokning och försäljning, guidning, turistinformation, aktiviteter och upplevelser. En viktig del av utbildningen är kunskap om kommunikation, marknadsföring och resmål.


Ansökan

För att bli antagen till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkänt i ämnena svenska, engelska, matematik och fem andra ämnen. Om du saknar betyg i ett eller flera grundskoleämnen blir du antagen till introduktionsprogram. Du kan gå ett introduktionsprogram som är riktat mot Hotell- och turismprogrammet. Då får du en individuell studieplan. Du kan gå över till nationellt program när du blivit behörig eller välja att gå direkt ut i arbetslivet. Läs mer om introduktionsprogrammen.

För att Hotell- och turismprogrammet ska starta krävs att minst fyra elever söker till programmet. Vi har ingen inriktningsgaranti. Om du vill veta mer om programmet kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledare eller läsa mer på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SÖK TILL PROGRAMMET


Senast publicerad: 2019-10-01 11.13

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 10 00 (Örebro kommuns servicecenter) | riksgymnasiet.kansli@orebro.se | Om webbplatsen