Lyssna   
Hem

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet på Riksgymnasiet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, kommunikation eller administration.

På Handels- och administrationsprogrammet får du lära dig att sälja produkter och tjänster och övar dig i att göra informations- och reklammaterial. Stort fokus ligger på service och kommunikation. Du lär dig att möta människor, kommunicera på olika sätt och får digitala kunskaper och färdigheter. Entreprenörskap är en central del i utbildningen. 

En del i din utbildning är arbetsplatsförlagt lärande (APL). Då är du ute på företag och arbetar. Det ger dig goda möjligheter till framtida bransch- och yrkeskontakter. Vi försöker att lägga din APL på din hemort.


Vad händer efter utbildningen?

Programmet är ett yrkesförberedande program. Efter utbildningen kan du t.ex. arbeta som butikssäljare, företagssäljare, med internethandel, som inköpare och med marknadsföring.

Handels- och administrationsprogrammet finns på Rudbecksgymnasietlänk till annan webbplats.


Inriktning


■ Handel och service


Du får kunskap om detalj- och partihandel, näthandel, ledarskap och företagande, entreprenörskap samt service och kommunikation.

Om du vill veta mer om programmet kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledare eller läsa mer på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ansökan

För att bli antagen till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkänt i ämnena svenska, engelska, matematik och fem andra ämnen. Om du saknar betyg i ett eller flera grundskoleämnen blir du antagen till introduktionsprogram. Du kan gå ett introduktionsprogram som är riktat mot Handels- och administrationsprogrammet. Då får du en individuell studieplan. Du kan gå över till nationellt program när du blivit behörig eller välja att gå direkt ut i arbetslivet. Läs mer om introduktionsprogrammen.

För att Handels- och administrationsprogrammet ska starta krävs att minst fyra elever söker till programmet.

SÖK TILL PROGRAMMET


Senast publicerad: 2019-11-28 14.29

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 10 00 (Örebro kommuns servicecenter) | riksgymnasiet.kansli@orebro.se | Om webbplatsen