Lyssna   
Hem

Estetiska programmet

Estetiska programmet på Riksgymnasiet vänder sig till dig som vill fördjupa dina estetiska kunskaper.

Estetiska programmet är en yrkesorienterad utbildning som samtidigt ger dig en bred behörighet till högskola. På Estetiska programmet får du utveckla din förmåga att tolka, skapa och uppleva olika konstformer. För att du som elev ska kunna hålla dig uppdaterad inom de estetiska områdena genomförs kontinuerligt samarbeten med verksamheter utanför skolan samt studiebesök och andra kulturella arrangemang.

Vad händer efter utbildningen?

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som vänder sig till dig som siktar på fortsatta studier efter gymnasietiden. Efter högskolestudier kan du till exempel arbeta med konstnärliga yrken eller som jurist, bibliotekarie, journalist eller studie- och yrkesvägledare. 


Estetiska programmet finns på Rudbecksgymnasietlänk till annan webbplats.

Inriktningar - väljs till årskurs 1


■ Bild och formgivning

Du får kunskap i två- och tredimensionella bildframställningstekniker samt att kommunicera visuellt.


■ Estetik och media

Du får kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv och utvecklar din förmåga att kommunicera med digitala verktyg. Du får lära dig att tolka olika digitala uttryck samt att använda och skapa digitala produkter.
Ansökan

För att bli antagen till Estetiska programmet behöver du ha godkänt i ämnena svenska, engelska, matematik och nio andra ämnen.

För att Estetiska programmet ska starta krävs att minst fyra elever söker till programmet. Vi har ingen inriktningsgaranti. Om du vill veta mer om programmet kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledare eller läsa mer på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SÖK TILL PROGRAMMET


Senast publicerad: 2019-11-28 14.28

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 10 00 (Örebro kommuns servicecenter) | riksgymnasiet.kansli@orebro.se | Om webbplatsen