Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Skapande skola

Skolan har sökt och fått bidrag från Kulturrådet inom ramen för Skapande skola. Pengarna ska användas till kulturella inslag i anknytning till det ordinarie skolarbetet, t ex författarbesök, besök av konstnärer och musiker.

Läs mer om skapande skola på kulturrådets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Även regeringen har en sida om skapande skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Genomförda aktiviteter

"Mord till frukost" — författarbesök av Laura Trenter

Mellanstadiet har haft besök av författaren Laura Trenter. Hon är dotter till deckarförfattarna Stig och Ulla Trenter så hon var van att höra hur de diskuterade olika sätt att ta livet av folk, ledtrådar mm.
Laura berättade att hon ville bli polis men eftersom hon var för kort fick hon tänka om. Med tiden blev det hon också författare och har skrivit många ungdomsdeckare.
Eleverna på Vivallaskolan har läst "Pappa polis" och diskuterat den i grupper och också med en polis. Eleverna hade många frågor de ville ställa till Laura Trenter och många ville också ha hennes autograf som en avslutning på ett uppskattat besök.

Lektioner i film med Backa studios
 
Tisdagen den 16 och onsdagen den 17 april var Malin och Johnny från Backastudios i arbetslag Alfa för att lära eleverna mer om hur man gör film och för att eleverna skulle få prova på att filma. Eleverna tyckte det var positivt att lära sig om hur man ska tänka om ljus, bild vinklar mm. Det var roligt att få använda riktiga filmkameror och att titta på andras filmer, men det tog mer tid att förbereda en film och att filma än man trodde innan. De ska nu använda sina nya kunskaper i olika arbetsområden i skolarbetet.

Besök av Douglas Foley Epsilo

Douglas Foley har bl a skrivit om Habib, en kille som gillar att skriva dagbok. Han bor tillsammans med mamma, pappa, storebror Tony och lillasyster Lucia i Alby, umgås bl a med kompisarna Alex, Dani — vars pappa har godisaffär, och framförallt Paris som han är kär i.
Ska han våga fråga chans och hur gör man det? Precis som i verkliga livet blir det dock en del missförstånd mellan Habib och kompisarna.

Delarna i serien är:

  • Meningen med livet
  • Friheten minus fyra
  • Paris tur och retur
  • På farligt vatten
  • Tre gånger guld
  • Änglar här och där
  • Långt långt borta.
  • Borta bra men hemma bäst

Odysséen - en teaterföreställning av Peter Amoghli

Alla elever i Epsilon, år 7, har fått se föreställningen Odysséen. Det är en enmansföreställning där Peter Amoghli spelar alla rollerna. Han spelar så att det inte är svårt att hänga med även om han ena stunden föreställer Odysseus och nästa cyklopen Polyfemos.
Eleverna uppskattade föreställningen, speciellt alla ljudeffekterna. Några omdömen är att den var spännande, rolig och att det är lättare att förstå berättelsen när man såg teatern för man får bilder i huvudet.

 

Dela:

1 november 2017 • 10.37

Vivallaskolan | Besöksadress: Diktargatan 25 | Karta
E-post: vivallaskolan@orebro.se | Tel: 019-21 29 00 | Fax: 019-21 44 83

Örebro kommuns webbplats
Vivallaskolan