Meny

Restaurang och café

På Rudbecksgymnasiets restaurang serverar vi mat lagad från grunden och en stor säsongsanpassad salladsbuffé. Vårt café är en samlingsplats för både elever och personal. Hit är du välkommen för att fika, umgås, plugga eller helt enkelt bara ”vara”. För oss i restaurangen och caféet är det självklart att så långt som möjligt använda närproducerade, ekologiska, KRAV- och rättvisemärkta råvaror.

Dekorationsbild

Restaurangen

I vårt kök lagar vi all mat från grunden. Varje dag serverar vi tre varmrätter varav en vegetarisk rätt. Menyn är varierad och erbjuder allt från klassisk husmanskost till modernare rätter. Till måltiden finns självklart även en stor säsongsanpassad salladsbuffé, bröd och dryck.

Öppettider

Alla skoldagar kl. 10.45–13.15.

Ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade råvaror

För oss är det viktigt att laga mat av råvaror vi är stolta över. Det innebär bland annat att majoriteten av råvarorna är ekologiska, att så långt som möjligt välja närproducerade råvaror, att fisken kommer från hållbart bestånd som inte hotas av utrotning och att vi följer råvarans årstid. På så sätt månar vi om både dig, djur och natur.

KRAV-logotyp

Cirka 40 % av våra produkter är ekologiska och/eller KRAV-märkta men vi siktar att inom kort nå långt över det resultatet. Vi är också både KRAV- och MSC-certifierade.

Happenings i vår restaurang

I vår restaurang kommer det att bli massor av kul happenings under läsåret. Håll utkik, plötsligt händer det. Det kan bli gästspel med olika teman och säsongsrelaterade rätter. Vi vill att du ska gilla det vi gör och den mat vi serverar därför är våra elever alltid välkomna med synpunkter och idéer.

Specialkost

Behöver du specialkost ordnar vi det, men vi behöver ett intyg från skolsköterskan som visar vilka behov du har.

Café Rudbeck

Vårt Café är en samlingsplats för både elever och personal. Här kan du sitta ner och ta det lugnt, fika, plugga och umgås.

Behöver du ladda med extra energi erbjuder vi smörgåsar, smoothies, frukt, juicer med mera. Vi tillverkar själva det vi säljer och bakar i mån av tid. Vi prioriterar miljömärkta produkter och vårt kaffe och te är alltid rättvisemärkt.

Öppettider

Måndag–fredag kl. 08.00-15.00
Kontakt

Örjan Karlsson, kökschef, orjan.karlsson@orebro.se, 076-551 48 36

Senast uppdaterad: 13 februari 2018

Publicerad: 18 september 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Rudbecksgymnasiet

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019–21 10 00 

Öppettider: Måndag – fredag kl. 7–17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl.10–17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se