Öppet hus och Elev för en dag

Vill du veta lite mer om Rudbeckssgymnasiet och hur det är att vara elev hos oss? Då är du välkommen på Öppet hus och att testa på att vara elev hos oss en dag.

Öppet hus onsdag 21 november kl. 17–20

Rudbecksgymnasiet är en skola som bygger på tradition, verkar i nuet och blickar framåt. I våra fräscha lokaler – mitt i centrala Örebro – möter du engagerade, kunniga lärare och toppmodern utrustning. Vi vill ge dig bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas i dina studier.

Vi erbjuder fyra högskoleförberedande program och ett certifierat yrkesprogram med goda möjligheter till jobb efter gymnasiet. Hos oss kan du studera i den ståtliga Borgen där flera av landets framstående företagsledare och uppfinnare inlett sina karriärer.

Under din tid hos oss lovar vi att våra skickliga och kvalificerade lärare kommer att stötta dig och ge dig möjlighet att nå de kunskaper du behöver för framtiden. Hos oss får du tillgång till avancerade laborationslokaler och moderna metodrum.

Vi tror att man lär sig bäst i en stimulerande och varierande vardag. På Rudbecksgymnasiet kombinerar vi olika arbetssätt: klassrumsundervisning varvas med fältstudier, projektarbeten, universitetsbesök, internationella utbyten, arbetsplatsförlagt lärande i nära samarbete med vårdarbetsgivare och kontakter med företag i Örebro.

Vi har även ett djupgående samarbete med Örebro universitet, men också med högskolor utomlands. För oss är ett internationellt perspektiv viktigt och du får möjlighet att delta i spännande internationella utbyten med skolor i England, Spanien, Italien, Frankrike, Nederländerna. Vi erbjuder utbildningar på engelska IB samt en internationell profil på Ekonomiprogrammet.

Hoppas du får en trevlig kväll hos oss!

/Eleverna och personalen på Rudbeck

Elev för en dag

Att vara elev för en dag innebär att du under en dag följer en klass på det program du är intresserad av.

Låter det intressant? Vill du veta mer eller boka tid för elev för en dag? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Besök på Riksgymnasiet för döva och hörselskadade

Under året bjuder Riksgymnasiet in till skol- och programbesök. Läs mer på Riksgymnasiets webbplats.       

Hur du söker till gymnasiet

Hur du ansöker kan du läsa mer om på Örebro kommuns webbplats. Du kan även alltid prata med din studie- och yrkesvägledare om du har frågor. Sista ansökningsdag är 15 februari 2019.

Senast uppdaterad: 9 november 2018

Publicerad: 25 september 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?