Meny

Öppna föreläsningar

Första måndagen varje månad erbjuder Centralt skolstöd kostnadsfria föreläsningar för personal inom förskola, grundskola och gymnasieskola. Ta del av läsårets program nedan och anmäl dig redan nu.

Samma plats, samma tid... första måndagen i varje månad!

Plats: Perrongen, Centralt skolstöd. Fabriksgatan 19B. Entré från gården på baksidan av biblioteket. Gå in på gården mellan Conventum kongress och Uno Forsbergs cykelaffär. Se karta med vägbeskrivning!
Tid: 16.00 - 18.00

OBS! Antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller!

Anmälan till nästa föreläsning

9 april: Att ta emot nyanlända i skolan. Ett helhetstänk!

Föreläsare: Elevhälsa och pedagoger på Perrongen

Det är viktigt att alla barn känner sig trygga och får ett sammanhang och kan börja påverka sina liv i positiv riktning. Att komma in bra i den svenska skolan handlar inte bara om språk, ämnen och betyg. Det handlar också om att förstå omgivningen, göra egna val och kunna påverka.

 

Det finns 34 lediga platser kvar.Kommande föreläsningar

7 maj: Kompassen

Anmälan öppnar 10 april

Föreläsare: Maria Crantz och Maria Sunesson , kuratorer, Kompassen

Alla elever har en grundläggande rättighet att gå i skolan, vi har både skolplikt och skolrätt i Sverige. Trots detta har vi i Örebro Kommun flera elever som inte är i skolan eller i klassrummet. Frånvaro, oavsett dess orsak, skapar lidande för eleverna men även för deras föräldrar och skolpersonal. Godkända betyg i grundskolan har enligt forskning återkommande visat sig ha en betydande påverkan på hur det kan gå senare i livet. Aktuell föreläsning kommer att ta upp flera orsaker som kan leda till en frånvaroproblematik, hur vi kan förstå och arbeta med problematiken. Vad säger forskningen? Föreläsare kommer även att visa material som Kompassen använder för att kartlägga och förstå orsakerna till frånvaron samt metoder och åtgärder som är verksamma för att hjälpa eleverna tillbaka till skolan.

 

/Välkomna!

Senast uppdaterad: 16 mars 2018

Publicerad: 2 februari 2016

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se