Webbguidning av Bröllopsstigen i Sommarro

I Sommarro (Adolfsberg) finns en särskild stig som kallas för Bröllopsstigen. Den är 500 meter lång och här ska alla kunna ta sig runt, samtidigt som du lär dig om dess historia och natur.

Om bröllopsstigen

Underlaget är gjort för rullstolar, rullatorer och barnvagnar. Tydliga kanter och taktila plattor underlättar för synskadade.

För att det ska kännas tryggt för alla finns även räcken där det sluttar lite. Här och var finns bänkar för en paus. Längs stigen kan du få en guidning i din mobiltelefon (se längre upp på sidan). Har du ingen smartphone finns telefonnummer på skyltarna som du kan ringa och få berättelserna upplästa. Du kan även få del av berättelserna här genom att använda länkarna på dessa sidor:

Gåva till kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Stigen var en gåva från Örebro kommun till kronprinsessan Victoria och prins Daniel då de vigdes den 19 juni 2010. De är båda mycket engagerade för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Det kommunala handikapprådet kom med idén att ge dem en gåva som kommer till nytta för denna målgrupp. Stigen har därför utformats tillsammans med skolor, föreningar och organisationer med kunskap i frågan.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?