Meny
  • Start
  • / Om Örebro konsthall

Om Örebro konsthall

Örebro konsthall visar svensk och internationell samtidskonst.

Örebro konsthall är en mötesplats för samtidskonst mitt i centrala Örebro. På uppdrag av kulturnämnden verkar vi för att ge konstupplevelser, sprida information och kunskap om konst och göra konsten tillgänglig för barn, ungdomar och vuxna.

Till konsthallen kan du komma för att se utställningar, gå på visningar, föreläsningar, konstsamtal, prova på eget skapande och mycket mer.

Vi vill inspirera, väcka nyfikenhet och fördjupa kunskapen om konst och vår samtid.

Historia

Verksamheten startade 1979 i Fenixhuset (mittemot Stora hotellet) under namnet Galleri Fenix. Flytten gick sen till Olaigatan 7, året var 1986 och namnet ändrades till "Konsthallen i Örebro". Under 1994-2003 fanns vi i Örebro läns museums lokaler under det gemensamma namnet Konstmuséet. Från 2003 finns vi på Olaigatan 17B, i den fd banklokalen i Centralpalatset. Vår ljusa och luftiga konsthall är ett av Sveriges vackraste gallerier, med utsikt över Svartån, Örebro slott och ett myllrande gatuliv utanför.

Uthyrning av lokal

Örebro konsthall hyr ut sina lokaler till företag och föreningar för t.ex. möten, kulturarrangemang och konferenser. Uthyrningen kan kombineras med en visning. Konsthallen hyr inte ut till fester eller liknande.

Utställningshallen får rymma högst 100 personer. Standardutrustning utgörs av videoprojektor, duk, OH-projektor och en ljudanläggning.

Företag

900 kr/timme

Ideella föreningar

500 kr/timme

Priserna är exklusive moms.

En visning kan även ingå som en programpunkt när ni hyr våra lokaler för konferenser och möten. Kontakta oss för mer information.

Varmt välkomna!

För information och bokning ring 019-21 49 00 eller maila konsthallen@orebro.se

Senast uppdaterad: 21 februari 2019

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se