Meny
  • Start
  • / Konsthallens vänner

Konsthallens vänner

 

Låt Konsthallens vänner bli dina vänner.

Konsthallens vänner önskar dig välkommen till givande konstupplevelser. Vi är en ideell och fristående förening som stödjer Örebro konsthalls verksamhet och vill främja konstintresset genom stimulerande programverksamhet och nå ut till nya konstpublikgrupper.

Som medlem i Konsthallens vänner får du inte bara vänskap tillbaka. Du får också inbjudningar till en rad olika aktiviteter, speciella erbjudanden och andra förmåner.

Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet, och om du är intresserad av att veta mer om oss, är du välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Nyheter och aktiviteter

Föreningen växer och vi har passerat 100 medlemmar. Varmt välkommen som medlem du också och låt Konsthallens Vänner bli dina vänner! Du blir medlem i föreningen genom att betala in medlemsavgiften 250 kr för 2019 till vårt Plus Giro-konto nr 25 62 00-7. Vi vill ha din betalning före 31 januari. När du betalat medlemsavgiften finns ditt medlemskort att hämta på konsthallen.

 

Presentation av några av vårens aktiviteter

 

April

Vi var ca 10 deltagare som träffades på informationsmöte om OpenART torsdag 28 mars. Vi fick ta del av intressanta föredrag om bakgrunden och om planerna för kommande utsätllning. Vi kommer att återkomma med inbjudan till informationsmöten för att få information om vilka möjligheter som finns att engagera sig i årets utställning. Mer information och särskild inbjudan kommer.

 

3 april

Angelägna samtal. Skogen mångfald eller enfald? Kl. 18.30. Vem Äger egentligen skogen och vilket förhållande har vi till den? Hur ser vi på det svenska skogslandskapet i förhållande till biologisk mångfald, klimat, konst och konsumtion? Konstnären och författaren Maria Vildhjärta Westerberg och skogsbiologen Sebastian Kirrpu möts i utställningen WOOD i ett samtal om skogens mångfaldiga betydelse. Fri entré för medlemmar i Konsthallens vänner.

25 april

Varför står denna skulptur här?

Örebro Konsthall 25/4 kl 18.30

Den frågan och vem som bestämt det triggade igång Fredric Skargren när han kom till Örebro. Fredric har läst bl a historia, konstvetenskap och politisk sociologi. Han har skrivit på kultursidor och nu på en bok om Stadsträdgårdens skulpturer. Fredric drivs av nyfikenhet för att ta reda på historien bakom enskilda verk och försöka tolka dem. Vilka former och symboler omger oss och vilka beslut som avgjort hur vår stad ser ut berättar Fredric om i föreläsningen.

Studiecirkel om skulpturerna i Stadsparken.

7, 14 och 21 maj kl. 17.30 Följ med på tidsresa i Örebro genom konsten i Stadsparken.

Varför hamnade Hjalmar Bergman här, hur tänker vi kring Jeremias i Tröstlösa? Och när blev Resonans en av Sveriges främsta skulpturer dåtidens mest omdebatterade och hatade konst? I promenadcirkeln får vi veta varför det blev som det blev i vår stad. Föreningen Konsthallens vänner följer upp Fredric Skargrens föreläsning 25/4 kl 18.30 på Konsthallen med tre guidade tillfällen i form av studiecirkel i Stadsparken. Med Fredric som kunskapskälla tas vi på en tidsresa där vi pratar om några verk per tillfälle. Följ med och bidra med dina egna tankar och frågor. Kostnad för medlem i Konsthallens Vänner 150 kr. För ickemedlem 250 kr. 7 maj kl 17.30, 14 maj kl 17.30 och 22 maj kl 17.30. Samling Stadsträdgårdens entré hörnet Floragatan och Kanalvägen.

Anmälan till Sensus https://www.sensus.se/tidsresa-i-var-stadspark Obs. Begränsat antal och först till kvarn gäller. Vid dåligt väder eller andra tillstötande problem kommer vi att skjuta på cirkeltillfället. Ändring av tid och plats meddelas då av Sensus. Men annars var beredd med paraplyer och yllekalsonger eller solglasögon och shorts.

8 maj

Vernissage på konsthallen av Up and coming, Örebro konstskola.

Maj

Ateljébesök. Vi återkommer med information och datum.

26 maj

Finissage - avslutning av utställningen med Örebro konstskola. Konstskolans rektor medverkar och talar kring utställningen och kring skolan. Kaffe med hembakat fikabröd serveras.

8 juni

Start av OpenArt och för Konsthallens sommarutställning.

Vi återkommer med tider och information för de olika aktiviteterna efterhand och kompletterar med ytterligare aktiviteter.Styrelse

Styrelse för konsthallens vänner i Örebro 2019


Birgitta Nordlöw

Ordförande
birgitta.nordlow@orebro.se
tel. 079-33 48 781


Lena Ryö

Kontaktperson, inköpsansvarig
lenaryo@gmail.com tel. 070-607 01 52


 Gunilla Edlund

Sekreterare
gunilla.edlund@comhem.se
tel. 0736-87 08 78


Helena Viklund

Kassör
helena.viklund@telia.com tel. 070-557 44 43


Synnöve Mollberg Andersson

Medlemsansvarig
synnove.mollberg.andersson@telia.com tel. 070-343 79 56


Lena Israelsson

Inköpsansvarig
lb.israelsson@tele2.se tel. 076-763 19 47


Malin Jansson

Sociala medier
malinjohannajansson@gmail.com tel. 070-46 99 348


Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro


E-post: orebro@konsthallensvanner.onmicrosoft.com


Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet. Du är välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Bli medlem

Ett medlemskap i Konstföreningen Konsthallens vänner gäller för ett år i taget. Du blir medlem genom att betala avgiften till föreningens plusgiro 25 62 00-7. Ange namn, adress och e-post på inbetalningen.
Ordinarie medlem 250 kr Gäller för familj
Stödmedlem 100 kr Vinstchanser och rabatter gäller ej stödmedlem
Företagsmedlem 1 000 kr Tre vinstchanser i stora konstlotteriet och samtlig personal har möjlighet att delta i föreningens aktiviteter.


Örebro konstskolas elever är automatiskt medlemmar under studietiden. I studentmedlemskapet ingår ej vinstchanser i årslotteriet, men väl rabatterna och aktivitetsförmåner.


Medlemsförmåner

Som ordinarie medlem har du vinstchans i det årliga konstlotteriet som äger rum i anslutning till årsmötet då ett antal konstverk lottas ut.

Du får 10% rabatt vid konstinköp i Konsthallen och fritt inträde till Angelägna samtal på Konsthallen. Du inbjuds till alla föreningens olika aktiviteter såsom vernissager, konstvandringar, guidningar föreläsningar, utflykter och ateljébesök samt resor.


2019-års rabatter för ordinarie medlemmar mot uppvisande av medlemskort som kan hämtas i föreningspärmen på Konsthallen en kort tid efter betalningen av avgiften på 250 kronor.
15% rabatt på inramningar hos Teijlers glas
15% rabatt på hela sortimentet på Bergslagens Bok
15% rabatt på hela sortimentet hos Bergslagsauktioner
15% rabatt på hela sortimentet hos Magnussons Färg
10% rabatt på på hela sortimentet på Inda Möbel och Interiör
10% rabatt på hela sortimentet hos Holmquist Optik Synsams båda affärer
10% rabatt på hela sortimentet hos Grön Miljö
10% rabatt vid köp av konst i Konsthallen
10% rabatt på ordinarie pris hos Ahléns Ur, ej på reparation el batteribyte
10% rabatt på sortimentet hos Inolea, Skinn & textil
10% rabatt på köp över 500kr hos Outdoor, ej på vapen, ammo och optik
10% rabatt på eget sortiment samt på kurser hos ZilverZmen, Wadköping
10% rabatt på sortimentet hos Batterilagret, Järnvägsgatan 13
Slutligen rabatt på Bio Roxys konstfilmer mot att man vid köp av biljett meddelar sig vara medlem i Sveriges Konstföreningar. Medlemskapet ingår i medlemskapet för föreningen Konsthallens vänner i Örebro.


Du inbjuds givetvis till föreningens olika aktiviteter och du deltar utan kostnad på de angelägna samtal som ordnas på Örebro konsthall.


Varmt välkommen som medlem i föreningen.

Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro
orebrokonsthallensvanner@gmail.com

Senast uppdaterad: 1 april 2019

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se