Meny
  • Start
  • / Konsthallens vänner

Konsthallens vänner

Låt Konsthallens vänner bli dina vänner.

Konsthallens vänner önskar dig välkommen till givande konstupplevelser. Vi är en ideell och fristående förening som stödjer Örebro konsthalls verksamhet och vill främja konstintresset genom stimulerande programverksamhet och nå ut till nya konstpublikgrupper.

Som medlem i Konsthallens vänner får du inte bara vänskap tillbaka. Du får också inbjudningar till en rad olika aktiviteter, speciella erbjudanden och andra förmåner.

Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet, och om du är intresserad av att veta mer om oss, är du välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Nyheter och aktiviteter

Vi arbetar för fullt med höstens program och kompletterar efterhand med ytterligare aktiviteter och med mer information kring varje aktivitet.

Program våren 2018

 

9 maj. Vernissage på Konsthallen på utställning med Örebro Konstskola

29 maj. Besök på Elgerigården med start kl.18. Vi samlas utanför Elgerigården, Ågatan 2 Örebro, kl. 18.00 för guidat besök i gården. Vi serveras kaffe/te, gifflar med ost och skinka samt någon lite finare kaka, allt hembakat. Detta förtär vi i matsalen där vi får ta del om Örebros historia samt om Elgérigården och om Daniel Julius Elgérus som bodde på gården under nästan 60 år och som betytt mycket för Örebros utveckling under senare delen av 1800-talet. Därefter förflyttar vi oss ner i gårdens bibliotek där vi får höra om Hjalmar Bergman och Jeremias i Tröstlösa, två Örebroförfattare som har nära anknytning till Elgérigården. Besöket kostar 100:- per person och deltagarna får gå i trappor. Avgiften betalas på plats. Anmälan senast den 24 maj till: synnove.mollberg.andersson@telia.com alternativt telefon 070-34 37 956.

3 juni. Finissage - avslutning av utställningen med Örebro Konstskola. Konstskolans rektor Peter Ekström visar utställningen och berättar om konstskolan. Kaffe med hembakat fikabröd serveras.

16 juni. Vernissage för Konsthallens sommarutställning med Bigert & Bergström.

Vi återkommer med tider och ytterligare information inför de olika aktiviteterna och kompletterar med ytterligare aktiviteter efterhand.

Vi vill tipsa om:
Konstfilmer på Bio Roxy
Michelangelo – kärlek och död, måndag 22 januari kl 18.30
Van Gogh – ett nytt sätt att se, måndag 12 februari kl 18.30
Rafael – renässansmästaren, måndag 26 februari kl 18.30
Matisse, måndag 12 mars kl 18.30
Konstnärens trädgård – amerikansk impressionism, måndag 26 mars kl 18.30
Hitler och konsten, måndag 16 april kl 18.30
Yoga på Örebro konsthall

Söndag 18 feb kl. 10.00-11.30
Yoga med Maria Rizell Hegg på Nygatans Yoga
Söndag 18 mars kl. 10.00-11.30
Hatha med Annelie Fridman på Mandala Yoga
Söndag 27 maj kl. 10.00-11.30
Hatha flow med Lisa Jansson på Yogalife Örebro

 

Ingen förhandsanmälan krävs. Fri éntre. Tag gärna med yogamatta.

 

Det här gjorde vi hösten 2017.

16 september Höstens konstresa går till Arbogatrakten med besök hos konstnärerna Gösta Grähs, Kerstin Hörnlund och Richard Brixel. Gemensam lunch på Jädersbruks herrgård. Avresa sker med bil från Örebro Konsthall kl 8.00 och vi beräknas vara åter i Örebro ca 17.00. Kostnad för resan är 400 kr. inklusive visning och guidningar av ateljéer och skulpturpark samt lunch på Jädersbruks Herrgård och fika hos Richard Brixel. Kostnaden för resa tillkommer som var och en betalar till respektive chaufför. Läs mer i inbjudan (docx, 57.6 kB)
Varmt välkommen med din anmälan till Birgitta Nordlöw via e-post birgitta.nordlow@orebro.se eller tel: 070-206 28 80 (för dig som saknar e-post). Skriv namn och mailadress i mailet samt om du har någon matallergi eller önskemål om vegetarisk kost. Du anmäler också om du kör bil, har plats i den bil för fler och hur många.

23 september Vernissage på Konsthallen på utställning med Helene Billgren och Stefan Uhlinder

25 september Start av konsthistorisk cirkel med konstintendent Jesper Blåder från Örebro konsthall. Kursen omfattar fyra tillfällen på Örebro konsthall.

Kurstillfälle 1 måndag 25 september kl 13-15
Kurstillfälle 2 torsdag 19 oktober kl 10-12
Kurstillfälle 3 måndag 13 november kl 13-15
Kurstillfälle 4 måndag 27 november kl 13-15
Anmälan görs till Sensus i Örebro på telefon 019-19 27 56. Ordinarie kostnad är 100 kr men konsthallens vänners medlemmar deltar utan kostnad. Uppge att du är medlem vid anmälan.

27 september After Art. Efter konsthallens öppna visning av ovanstående utställning fortsätter kvällen för de som vill följa med oss ut "på lokal". Vi går tillsammans till en trevlig bar i närheten av konsthallen för att fortsätta kvällen med trevligt umgänge.= Open Art

4 Oktober kl.17.00. Besök på konstnärskollektivet. Bunkern är ett konstnärskollektiv där ett tiotal av Örebros unga och mest lovande konstnärer verkar i en gemensam lokal, Kyrkogatan 13 i Örebro. Vi blir guidade runt, vi dricker kaffe och äter smörgås tillsammans med konstnärerna. Ingen kostnad. Anmälan med namn, telefonnummer senast 27 september till hildebrandt@telia.com.  Besöket ordnas av Sveriges Konstföreningar i samarbete med Sensus och riktar sig till medlemmar i konstföreningar i distrikt Örebro. Varmt välkommen med din anmälan.

10 oktober kl 19.00 Besök på Kumlaanstalten med ciceron Cecilia Jansson.

Konstnär Cecilia Jansson har i omgångar arbetat med interner att utsmycka kulvertarna på anstalten. Nu har vi i föreningen en unik möjlighet att komma innanför murarna och både se och höra om arbetet.

Vi börjar besöket med en introduktion av vice anstaltschef Magnus Östlund. Ca kl 20 tar vi oss ner i kulverten för att se både nya och äldre målningar. Ta med/på varma kläder. Det är svalt i kulverten. Anmälan med namn och personnummer till Lena Ryö senast 29 september på e-post lenaryo@gmail.com eller på telefon 0706070152.

Samling för de som vill samåka från Hamnplan kl 18.15. Anmäl om du vill samåka, kan tänka dig ta med någon i din bil eller om du åker direkt till anstalten. Krav för att komma in på anstalten är att du tar med legitimation. Mobil och kamera måste lämnas hemma. Undvik saker i metall som spännen, smycken mm för att förenkla inpasseringen. Besöket är kostnadsfritt. Samåkningskostnad 7kr/mil eller enligt överenskommelse med föraren. Välkomna till en spännande konstupplevelse och observera att antalet besökare är begränsat. Först till kvarn gäller.

18 oktober Angelägna samtal med bl.a. Nina Björk på Örebro konsthall.

2 november Ateljébesök hos James Bates, Slottsgatan 28, Örebro kl 18. Antalet deltagare är begränsat. 

11 november Vernissage på Konsthallen på utställningen Is this the time for art – en samlingsutställning med samtida konst om migration.

29 november Angelägna samtal – Det nya Sverige. Sida vid sida – i samma verklighet? Vårt samhälle förändras ständigt. Ibland märkbart och snabbt, ibland osynligt och långsamt. Hur hanterar vi förändringarna när flyktingar blir grannar och omvärlden tränger sig på. Vi lever sida vid sida – men lever vi i samma land, samma verklighet?Möt Dror Feiler, internationellt erkänd svensk konstnär, tonsättare, musiker och politisk aktivist, i ett samtal med Maria Karlsson, lärare och masterstudent i interkulturella studier som sedan flera år bor och engagerar sig i Vivalla i Örebro. Samtalsledare är Berit Carlström. Samtalet äger rum på Örebro konsthall 29 november kl. 18.30. Entré 60 kr inkl. enkel förtäring. Konsthallens vänner deltar utan kostnad.

30 november Föreläsning om migrationens estetik med Stefan Jonsson. Vad vet konsten och litteraturen som politikerna inte vågar säga? Föreläsning med Stefan Jonsson som är författare, kritiker och professor i etnicitet vid Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle. Föreläsningen äger rum på Örebro konsthall kl 18.30 – 20.00. Fri entré.

6 december Svenskhetens vita fläck.  Välkommen till en föreläsning med Jeff Werner, professor i konstvetenskap vid Stockholms universitet. Jeff är författare till boken Blonda och Blåögda. Vithet, svenskhet och visuell kultur. Han diskuterar hur bilden av svensken har uppstått och förändrats samt vilken betydelse bilder, arkitektur och design har för att vidmakthålla föreställningar om ett svenskt utseende och ett svenskt sätt att vara. Föreläsningen äger rum på Örebro Läns Museum kl. 18.30 . Föreläsningen arrangeras i samarbete med Örebro läns museum och med Sveriges konstföreningar

14 december Konsthallens vänners årsmöte på Örebro Konsthall. 
Kvällen inleds för de som så önskar med en dansföreställning av Kävestas danselever kl 17.00-17.30. Vi visar konsten som ska lottas ut under från 18.00, kaffe, glögg, bulle och pepparkakor serveras under tiden. Årsmötesförhandlingarna startar 18.30. Direkt efter avslutat möte genomförs närvarolotteri samt utlottning av årets konstlotteri. 
Vi får sedan en presentation av konsthallschef Anna-Karin Wulgué som informerar om planerade utställningar för våren 2018.

30 december Finnisage - avslutning av utställningen Is this the time for art – en samlingsutställning med samtida konst om migration.
Kaffe med hembakat fikabröd serveras.

Styrelse

Birgitta Nordlöw

Ordförande
birgitta.nordlow@outlook.com
tel. 070-206 28 80

Lena Ryö,

Kontaktperson, inköpsansvarig
lenaryo@gmail.com
tel. 070-607 01 52

Gunilla Edlund

Sekreterare
gunilla.edlund@comhem.se
tel. 0736-87 08 78

Helena Viklund

Kassör
helena.viklund@telia.com
tel. 070-557 44 43

Synnöve Andersson-Mollberg

Medlemsansvarig
synnove.mollberg.andersson@telia.com
tel. 070-343 79 56

Malin Jansson

Sociala medier
malinjohannajansson@gmail.com
tel. 070-46 99 348

Lena Israelsson

Inköpsansvarig
lb.israelsson@tele2.se
tel. 076-763 19 47

 

Konsthallens Vänner
c/o Örebro konsthall
Olaigatan 17 B
703 61 Örebro
orebrokonsthallensvanner@gmail.com

Vi vill gärna ha dina synpunkter på vår verksamhet. Du är välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Bli medlem

Ett medlemskap i Konstföreningen Konsthallens vänner gäller för ett år i taget. Du blir medlem genom att betala avgiften till föreningens plusgiro 25 62 00-7. Ange namn, adress och e-post på inbetalningen.


Ordinarie medlem 250 kr Gäller för familj
Heltidsstuderande 100 kr Ange CSN-nummer
Stödmedlem 100 kr Vinstchanser och rabatter gäller ej stödmedlem
Företagsmedlem 1000 kr Tre vinstchanser i stora konstlotteriet

 

Medlemsförmåner

Som ordinarie medlem har du vinstchans i det årliga konstlotteriet som äger rum i anslutning till årsmötet då ett antal konstverk lottas ut.

Du får 10% rabatt vid konstinköp i Konsthallen och fritt inträde till Angelägna samtal på Konsthallen.


Du får rabatter i nedanstående butiker. Rabatterna gäller för ordinarie medlem vid uppvisande av medlemskort. Medlemskortet finns att hämta på Örebro Konsthall så snart du betalat din medlemsavgift.

*15% rabatt på inramningar hos Teijlers glas

*15% rabatt på hela sortimentet hos Magnusson Färg

*10% rabatt på hela sortimentet hos Inda möbel och interiör

*10% rabatt på hela sortimentet hos Synsam, gäller båda affärerna

*10% rabatt på hela sortimentet i butiken hos Grön Miljö

* 10% rabatt på hela sortimentet hos Tre rum och kök

* 15% rabatt på hela sortimentet hos Bergslagens Bok

*10% rabatt på inköp av varor till ordinarie pris, ej reparation eller batteribyte, hos Ahléns Ur

*10% rabatt på köp över 500 kr hos Outdoor Xtrem Örebro, ej vid inköp av vapen, Ammo och optik

* 20 % rabatt på pappersvaror hos Din Bok

Du inbjuds givetvis till föreningens olika aktiviteter.

Varmt välkommen som medlem i föreningen.

Konsthallens Vänner

c/o Örebro konsthall

Olaigatan 17 B

703 61 Örebro

orebrokonsthallensvanner@gmail.com

Senast uppdaterad: 4 maj 2018

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se