Meny

Besök oss - Örebro konsthall

På Örebro konsthall tar vi Coronaviruset och dess smittspridning på stort allvar. Vi gör riskbedömningar inför varje evenemang och ber dig som besökare att följa de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har gått ut med. Läs mer i Så hanterar vi Coronaviruset.

Så hanterar vi Cornonaviruset

Örebro konsthall följer Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i frågan om coronaviruset och dess smittspridning. Konsthallen kommer tills vidare att ha öppet som vanligt. Max 50 personer får vistas samtidigt i lokalen.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer gör vi riskbedömningar inför varje evenemang och program. Eventuellt inställda eller ändrade evenemang och programpunkter meddelas på konsthallens hemsida under avsnittet Visningar & program.

För att minska smittspridningen har vi utökat städningen av lokalerna. Vi ber dig också som besökare att följa de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har gått ut med:

  • Känner du förkylningssymptom, som hosta eller feber, stanna hemma
  • Tvätta händerna med tvål ofta
  • Nys och hosta i armvecket
  • Undvik att vidröra ansiktet

Örebro konsthall och Örebro kommuns kultur- och fritidsförvaltning följer kontinuerligt myndigheternas uppdateringar och rekommendationer.

För mer information till medborgare om hur kommunen hanterar och påverkas av coronaviruset kan du läsa mer på www.orebro.se/coronavirus.

För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Vi har fri entré på alla våra utställningar

Örebro konsthall är öppen under utställningsperioderna. Öppettiderna är tisdag - torsdag kl 12.00-18.00 och fredag - söndag kl 12.00-16.00.

Avvikande öppettider

  • Stängt 1-12 juni för byte av utställning.

Öppettider 13 juni - 30 augusti

  • Tisdag - torsdag kl 11.00-17.00
  • Fredag - söndag kl 12.00-16.00
  • Stängt midsommarhelgen 19-20 juni.

Besöks- och leveransadress

Olaigatan 17 b
703 61 Örebro

Tillgänglighet

Huvudentré med ramp, en toalett för besökare med nedsatt rörelseförmåga, dörröppnare, portabel hörslinga.

Garderob/förvaring och toaletter

Det finns en obevakad garderob och en toalett med skötbord.

Värdegrund

Allas lika värde är en av våra grundvärderingar. Därför är ingen form av diskriminering okej på Örebro konsthall. Tillsammans med våra besökare vill vi vara en välkomnande och trygg plats för alla – oavsett etnicitet, kön, ålder, religion, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller läggning, funktionsvariation eller utseende.

Fråga oss

Känn dig alltid välkommen att fråga vår personal om det är något du undrar över. Hittar du inte den information du söker här på webbplatsen så är du välkommen att ringa oss, 019-21 49 00.

Hitta hit

Med buss

Närmaste busshållplatserna är Slottet och Resecentrum (buss- och järnvägsstation). Hållplatserna ligger i nära anslutning till Olaigatan.

Med bil

Det går att köra bil ända fram till entrén vid Olaigatan. Närmaste parkeringsplatser finns på Olaigatan och Slottsgatan.

Cykelparkering

Cyklar parkeras i cykelställ på anvisade platser vid Olaigatan.

Senast uppdaterad: 26 maj 2020

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl. 12-16.30

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se