För dig som jobbar som uppdragstagare inom LSS

Här finns information för dig som jobbar som avlösare, ledsagare, kontaktperson för person med funktionsnedsättning eller kontaktfamilj för barn och ungdomar med funktions­nedsättning.

Tips på aktivitet för dig som är kontaktperson eller ledsagare

Söndagen den 9 oktober är det dags för Funkismellon – en melodifestival för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om Funkismellon.

Kontaktfamilj sökes

Vi på LSS fritid söker alltid efter människor som vill engagera sig i andra människor.

Vi söker just nu en familj på en eller flera trygga vuxna för som kan tänka sig att bli kontaktfamilj till en flicka på 9 år, sex dygn i månaden. Flickan är en glad och sprallig tjej som har ett stort behov av förutsägbarhet och rutiner för att orka och må bra. Förslag på aktiviteter att göra tillsammans med flickan kan vara tex. pyssla, rita och pärla, med stöd.

Kontaktfamiljen fungerar som en möjlighet till avlastning för den egna familjen. Uppdraget kräver ett gott samarbete med föräldrarna.

Om du vill veta mer om uppdraget som kontaktfamilj eller några av våra andra uppdrag hör gärna av dig till LSS fritid.

Du når oss på 019-21 40 66, måndag–fredag kl. 8–9.30 och 13–14.30. Du kan även mejla vår funktionsbrevlåda lss.fritid@orebro.se.

Läs mer om att vara kontaktfamilj och anmäl intresse för uppdrag.

För dig som är kontaktperson

Du som är kontaktperson ska rapportera in dina träffar med servicemottagaren en gång per månad.

Tackkväll för uppdragstagare, kontaktperson

Här kan du anmäla dig till tackkvällen som är måndagen den 24 oktober 2022.

För dig som är kontaktfamilj

Tackkväll för uppdragstagare, kontaktfamilj

Här kan du anmäla dig till tackkvällen som är måndagen den 24 oktober 2022.

Friskvårdsbidrag

Som medarbetare har du möjlighet att få ett bidrag på upp till 1 300 kr per år till friskvård och motion. Medarbetare som är månadsavlönade använder sig av leverantören ePassis förmånsportal som både finns på webben och som app. För dig finns mer information på intranätet.

Timavlönade medarbetare kan retroaktivt få bidrag för friskvård genom att skicka in blanketten Friskvårdsbidrag – timavlönad Doc, 63.5 kB. med originalkvitto till HR Lön. För dig finns mer information nedan.

Som timavlönad kan du i januari retroaktivt ansöka om friskvårdsbidrag för föregående år. Hur stort bidrag du har rätt till baseras på hur många av årets månader som du har arbetat. För att ansöka om friskvårdsbidrag skickar du in denna blankett tillsammans med originalkvitto, till HR Lön.

Bidraget kan bara betalas ut mot bifogande av originalkvitto/originalkvitton och köpet måste vara gjort under din anställningstid.

Om du avslutar din anställning innan januari kan du skicka in blanketten och kvitto till HR Lön i samband med att du slutar. Du kan då få bidrag för de månader som du har arbetat. Du kan endast få en utbetalning per originalkvitto.

Detta kan du använda friskvårdsbidraget till

Du kan använda bidraget till sådant som enligt Skatte­verkets regler är "motion och friskvård av enklare slag och mindre värde". Till detta räknas motions­aktiviteter som till exempel styrke­träning, spinning, simning, motions­dans, racket­sporter och lag­sporter. Du kan även använda bidraget till exempel yoga, massage, golf, ridning och utförs­åkning.

Fullständig lista över godkända friskvårdsaktiviteter finns här.

Detta kan du inte använda friskvårdsbidraget till

Du kan inte använda friskvårds­bidraget till utrustning som skor, kläder eller redskap, inte heller för medlems­avgifter eller entré­avgifter till exempelvis idrotts­evenemang.

För dig som vill lära dig mer

Webb-baserade utbildningar

Här tipsar vi om gratis webb-baserade utbildningar för dig som vill lära dig mer om exempelvis funktionsnedsättningar.

Socialstyrelsens webbplats kunskapsguiden.se samlar information och utbildningar inom områden som rör hälsa, vård och omsorg. Här finns en stor mängd information och utbildningar samlad.

Kunskapsguiden.se

Kursen e-autism – Introduktion till autism beskriver vad autism är och hur vi kan tänka runt det för att ge ett individuellt anpassat stöd till den som behöver och önskar det. I avsnitten berörs bland annat tänkande, sinnesintryck, kommunikation, stress och energi.

Till kursen e-autism.

Kursen är en kommunikationsutbildning där du får lära dig att använda tecken samtidigt som du talar. Du kommer också under kursens gång att få prova att använda tecken i många olika kommunikationssituationer.

Till kursen Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.

Kontakt

Du når våra administratörer Adisa Memisevic, Camilla Thyresgård, Eva Lindström, Jennifer Wäpneborg och Jennifer Undestam på 019-21 40 66, mån–fre kl. 8–9.30 och 13–14.30.

Du kan även mejla vår funktionsbrevlåda lss.fritid@orebro.se.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?