AK Finess (AKF)

Vi hjälper dig i hemmet med finess och lyhördhet. Du får lätt kontakt med oss och dina önskemål är i fokus. Våra kunder är främst från 65 år och uppåt, men vi tar även uppdrag från 18 år. Vårt företag kännetecknas av kontinuitet och förtroende, vilket vi är stolta över.

Inriktning, profil och kompetens

Vårt utbud av består av servicetjänster och fixartjänster och kan kompletteras med RUT-tjänster. Uttrycket "Ditt hem är din borg" präglar vårt arbete och vi är lyhörda för hur du vill ha uppgifterna genomförda.

Vi har en familjär inriktning och ser närstående som en viktig del i din vardag. Ni får en utsedd kontaktperson som hjälper till med att hantera vardagsfrågor. Insatserna följs upp regelbundet av verksamhetschef.

Språkkunskaper

Vi följer upp så att våra medarbetare kan prata, förstå samt läsa och skriva på svenska, och att de förstår den svenska kulturen samt traditioner.

Kunskap om språk och kulturer gäller även kunder som har andra språk och kulturer, till exempel engelska, arabiska, syrianska m.fl.

Vi hanterar specifik språkproblematik vid funktionsvariationer eller sjukdom till exempel autismspektrumtillstånd, synproblematik samt kognitiva och neurologiska svårigheter.

Våra tjänster

Omvårdnad

Vi utför inte omvårdnad.

Fixartjänst, upp till fyra timmar/år

Vi utför fixartjänst åt dig upp till fyra timmar/år.

Service

Vi utför serviceinsatser måndag–fredag klockan 8–17 enligt ditt biståndsbeslut. Följande erbjuds:

  • Fönsterputs.
  • Inköp.
  • Städning.
  • Tvätt.

Tilläggstjänster/hushållsnära tjänster (tjänster som inte ingår i biståndsbeslut)

Vi erbjuder RUT-tjänster vardagar dagtid och följer Skatteverkets direktiv vilket betyder att du betalar hälften av timkostnaden.

Du bestämmer vad, hur och vilken personal som du vill ha. Några exempel på tilläggstjänster du kan få hjälp med är enklare städning som till exempel dammsugning, dammtorkning, disk eller fönsterputs, städ av skåp och lådor, kyl och frys. Du kan även få hjälp med tvätt och strykning, påklädning eller hygien. Vi hjälper även till med inköp.

Du som har neuropsykisk diagnos kan köpa personlig träning (PT) Nidoterapi; S.Bejroth SLL autismspektrumtillstånd +65, godkänd av Vårdföretagarnas etiska råd.

Trygghet och bemötande

Du och dina närstående får en kontaktperson som hjälper dig och kommer vara din närmaste kontakt i det dagliga arbetet.

Vi värnar om att göra ett bra jobb, passa tider och att det ska vara trivsamt när vi är hemma hos er. Vi har stor respekt för din integritet, och utgår från dina önskemål.

Delaktighet och kontinuitet

Vi vill gärna att du är delaktig i både planering och genomförande av insatserna. Inför start träffas vi hos dig (gärna tillsammans med dina anhöriga) för att prata om dina aktuella önskemål. Tillsammans med verksamhetschefen planerar vi vilka insatser som behövs och den planeringen finns sedan i en pärm i ditt hem. Vill du sedan ändra någon insats kontaktar du verksamhetschefen. Planeringen följs upp varannan månad.

Godkänd leverantör

Kontakt

Företagets namn: AK Finess i Örebro AB.
Besöksadress: Trädgårdsgatan 14, 702 12 Örebro.
Postadress: AK Finess, Trädgårdsgatan 14, 702 12 Örebro.
Telefon: 072-190 11 60
Telefontider: kl. 8–16.
E-post: akfiness@outlook.com

Frågor, synpunkter och klagomål

Verksamhetsansvarig: Tommy Ring, 070-783 10 02, akfiness@outlook.com

Senast uppdaterad:
Publicerad: