Hemvården Örebro kommun

Plats för bild

Hemvården Örebro kommun är kommunens eget alternativ. Vi har mångårig erfarenhet av hemtjänst och hemsjukvård och vi finns för dig som behöver hjälp och stöd i hemmet. Vårt samarbete med sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast är väl etablerat.

Språkkunskaper förutom svenska

Arabiska, bosniska, engelska, finska, kurdiska, persiska, spanska, syrianska, turkiska, samt flera andra språk.

Omvårdnad

Vi utför omvårdnad alla dagar i veckan klockan 07–22.

Vi besvarar trygghetslarm alla dagar i veckan klockan 07–22.

Fixartjänst

Erbjuds inte.

Service

Vi utför serviceinsatser i hela Örebro kommun, vardagar klockan 8–17.


Serviceinsatser


Fönsterputs

Erbjuds inte.

Inköp

Vi hjälper dig med inköp enligt ditt önskemål, antingen utifrån din inköpslista eller så följer vi med dig till och från affären så att du kan handla själv om du vill.

Städning

Dammsugning, dammtorkning, torkning av golv, rengöring av kök och badrum. Vi skakar mindre mattor. Vi utför inte flyttstädning.

Tvätt

Maskintvätt och torkning av tvätt. Mangling och strykning. Byte till rena sängkläder. Vi hjälper dig att plocka in din rena tvätt i skåp och garderober om du vill.

Verksamhetsidé

Vi drivs av att göra skillnad för dig så att du kan leva ditt liv som du vill. Du som kund står i fokus och vi vill att du bestämmer hur hemvårdsinsatserna ska utföras. Vi anpassar våra tjänster utifrån dina önskemål. Vi vill ge dig som kund en trygg och meningsfull tillvaro och hjälpa dig att öka din livskvalitet. Ditt möte med oss ska vara respektfullt och värdigt.

Utbildning och erfarenhet

Vi har arbetat med hemtjänst i över 70 år och med hemsjukvård i mer än 20 år. Våra medarbetare har god erfarenhet och goda kunskaper i vård och omsorg och arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. Vi hjälper dig med det du inte kan själv, stödjer dig om du behöver stöd och finns till hands om det är något som du vill klara själv. Av vår tillsvidareanställda omvårdnadspersonal är 90 procent utbildade undersköterskor.

Trygghet

När våra medarbetare kommer hem till dig ska de kunna identifiera sig med tjänstekort och alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. All dokumentation och nycklar förvaras säkert för att öka din trygghet.

Bemötande

Vi tror på att ett bra bemötande i alla situationer är grunden för en bra verksamhet. Vi lyssnar på dig och tar dina synpunkter på allvar. Vi ber om ursäkt om något blir fel och hjälper till att rätta till det som blivit fel.

Kontinuitet

Du får en kontaktperson hos oss. Du och kontaktpersonen planerar tillsammans hur du vill att tjänsterna ska utföras och av vem. Din kontaktperson skriver ner detta i en genomförandeplan. Du kan ändra i din planering när du vill. Det är du som bestämmer vad vi ska göra när vi kommer hem till dig. All planering och utförande utgår från att du ska möta samma medarbetare i så stor utsträckning som möjligt.

Övriga upplysningar

Vid inköp i livsmedelsbutik vill vi undvika kontanter och därför vill vi att du betalar med kundkort som är kopplat till butiken.

Godkänd leverantör

Kontakt

Företagets namn: Hemvården Örebro kommun
Driftsform: Kommunal regi.
Besöksadress: Vasatorget 1.
Postadress: Box 34601, 701 35 Örebro.
Telefon: 019-21 10 00.

Webbplats: www.orebro.se/hemvardenorebro.
E-post: servicecenter@orebro.se.

Verksamhetsansvariga och kontaktpersoner:

Anna-Stina Lander

019-21 40 24

anna-stina.lander@orebro.se

Omid Lundin Sulayman

019-21 18 75

omid.lundin.sulayman@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!