Måltider för seniorer

Måltidsverksamheten serverar vällagad, svensk husmanskost och minst två olika maträtter varje dag. Måltiderna ska vara en smakupplevelse och en stund att se fram emot för dig som matgäst. Maten lagas på råvaror av hög kvalitet och anpassas efter årstiderna.  

Lunchrestauranger

Våra restauranger för seniorer erbjuder lunch och kaffe till dig som är pensionär. Restaurangerna ligger i anslutning till boenden för äldre – vård- och omsorgsboenden, trygghets­bostäder och seniorboenden. Dina anhöriga är också välkomna att följa med. Alla restauranger för seniorer är registrerade för varumärkesanvändning hos KRAV, de flesta livsmedlen är ekologiska.

Läs mer om våra lunchrestauranger och se meny.

Vård- och omsorgsboende

På vård- och omsorgsboenden serveras frukost, lunch och middag till dig som boende. Alla måltider ingår i kostavgiften. På respektive vård- och omsorgsboendes webbsida finns mer information om mat och måltider samt meny för just det boendet.

Här hittar du alla vård- och omsorgsboenden.

Mattjänst för dig med behov av specialkost

Du som har behov av specialkost och inte själv kan laga din mat kan ansöka om mattjänst.

Läs mer om mattjänst för dig med behov av specialkost.

Prenumerera på menyn från mobilen

  1. Surfa in på adressen mpi.mashie.com/app.
  2. Skriv "Örebro kommun" i sökrutan och klicka på den meny som du är intresserad av, till exempel "Lunchmeny för restauranger".
  3. Klicka på "Kalender" uppe till vänster, alternativt om du använder mobiltelefon, klicka på funktionsmenyn längst upp till vänster (tre vågräta linjer) och sedan på "Kalender".
  4. Ange att du vill prenumerera. Då kommer du att få in menyn i mobilens kalender.

Om Måltidsverksamheten

Våra kök lagar cirka 4 000 portioner varje dag, en del av dem levereras i lunchlådor och övriga serveras på vård- och omsorgsboenden, dagverksamheter och i våra restauranger för seniorer.

Vi har lång erfarenhet av och stor kunskap om att laga mat till äldre och sätter dina behov och önskemål i centrum. Hos oss arbetar utbildade kockar och restaurang­biträden.

Fördjupad information

Så här arbetar vi med måltider i kommunens kök och serveringar.

Kontakt

Kristoffer Lindh, kost.ledning.vo@orebro.se, 019-21 10 00.
Åsa Sandholm, kost.ledning.vo@orebro.se, 019-21 10 00.

Senast uppdaterad:

Publicerad: