Nya Sandbacken

Nya sandbacken är ett stödboende för psykiskt funktionshindrade med LSS-beslut. Nya sandbacken är beläget i ett trevligt område som bjuder på lugn och grönska med cykelavstånd till stan. Nära till mataffär, golfbana och bra bussförbindelser.

Boendemiljö

Boendet ligger på första våningen i huset Duetten. Det finns sju lägenheter på 25 kvm samt två fristående stugor på 25 kvm belägna precis utanför boendet. Varje lägenhet/stuga har eget kök, kyl och frys och boendet är bemannat 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Vår målsättning

Målsättningen är att varje brukare ska få sina behov tillgodosedda. Vi jobbar också målinriktat tillsammans med varje brukare både med planering och strukturering i vardagen så som daglig verksamhet, sysselsättning, städning, tvättning och handling. Tanken är att brukaren ska försöka klara av så mycket som möjligt på egen hand och personal går in och stöttar där det behövs hjälp.

Boendestöd

Varje brukare har minst två kontaktpersoner. Kontaktpersonerna ingår i personalstyrkan på boendet och har det övergripande ansvaret kring logistik, inköp och logi. Vi arbetar också med planering för varje brukare där vi försöker uppnå mål som inriktar sig på att förbättra livskvalité och hälsa.

Fritidsaktiviteter

På Nya sandbacken finns det möjligheter till att åka på utflykter och aktiviteter året om. Vid varje högtid arrangeras det långbord och middag anpassat efter högtidstillfälle. Det kommer också ut en musiker en gång i veckan och spelar både för och med brukarna. På helgerna anordnas gemensamt fika och ibland anordnas filmkvällar med popcorn.

Samverkan

Vi har samverkansmöten tillsammans med den övriga socialpsykiatrin runt om i Örebro kommun samt landstinget.

Besöksadress

Sandbackavägen 1

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!