Höstsol

Höstsol är ett gruppboende. Här ger personalen även boendestöd till personer som bor i Örebro. I ansvaret ingår även kontaktverksamheten Lyran i Varberga.

Boendemiljö

Höstsol är ett gruppboende för psykiskt funktionshindrade som ligger på Väster i Örebro, cirka 15 min gångavstånd från centrum. Med närhet till mataffär samt busshållplats. Boendet består av 7 lägenheter, en gemensamhetsdel och en trevlig innergård med uteplats. Det finns personal på plats dygnet runt.

Boendestöd

Varje brukare har minst en kontaktperson i personalgruppen. De gör tillsammans en planering utifrån brukarens önskningar, mål och behov och gör en plan över hur personalen ska stödja brukaren. Boendet har kontinuerligt husmöten där önskemål från brukarna om ex. aktiviteter och gemensamma frågor som rör boendet diskuteras.

Målsättning

Vår målsättning är att varje brukare ska:

  • känna sig delaktig och ha inflytande över sin situation
  • känna sig sedd och lyssnad på
  • känna sig respekterad
  • känna trygghet i sitt boende

Vi eftersträvar att ha en hemtrevlig och välkomnande atmosfär.

Fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteter sker individuellt eller i grupp beroende på brukarnas önskemål. Vi åker bland annat på utflykter, går på bio, konserter, restaurang eller anordnar en grillafton på uteplatsen. Varannan vecka spelar vi bingo.

Samverkan

Vi samverkar med olika instanser allt utifrån brukarens behov.

Besöksadress

Karlslundsgatan 67

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!