Västerpark

Välkommen till Västerpark, ett vård- och omsorgsboende vackert beläget i Örebro.

Högt flerbostadshus med beige färg och ståltrappa utanpå byggnaden. Utanför byggnaden syns en låg, röd tegelbyggnad och ett stort träd.

Boendemiljö

Huset som vård-omsorgsverksamheten Västerpark finns i heter Västerparks vård- och omsorgsboende. Det byggdes 2019 och Västerpark består av 80 lägenheter fördelat på fyra våningar. Våning 1–3 har demensinriktning och våning 4 har inriktning somatisk.

Västerpark erbjuder även en härlig trädgård för alla sinnen med ett växthus och flertalet promenadstråk mellan träd, växter.

Lägenheterna

Det finns 80 lägenheter på Västerpark fördelade på fyra våningsplan. På varje våningsplan finns tillgång till flera kök och allmänna sällskapsytor där tillgång till TV och mediaspelare finns. Lägenheterna har generösa dagsljusinsläpp och många har utsikt över grönområden. Samtliga lägenheter har egen dusch, toalett.

Våra målsättning

Vårt uppdrag är att alltid ha individens behov i centrum och genom relationen tillsammans utformar vi en trygg och meningsfull vardag med dig som hyresgäst.

Samverkan

Samverkan sker med dig som hyresgäst genom olika planeringssamtal samt samtal i vardagen. Vi arbetar med kontaktmannaskap som bygger på ett relationsinriktat arbetssätt och ett genuint intresse för att lära känna och skapa tillit för dig som hyresgäst. Detta för att kunna ge insatser och bemötande utifrån individuella behov, delaktighet och självbestämmande.

Mat och måltider

Måltiderna tillagas i Almby köket som sedan serveras på våningarna. Du väljer själv om du vill äta tillsammans med dina grannar i det gemensamma köket eller om du vill äta i din lägenhet. Det serveras frukost, lunch, middag, mellanmål, eftermiddagsfika och kvällsmål.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Det finns alltid omvårdnadspersonal dygnet runt på Västerpark. Sjuksköterskor och arbetsterapeut finns på Västerpark vardagar dagtid.

Västerpark har ett samarbete med Mikaeli vårdcentral där läkaren utgår ifrån och Karla vårdcentral där fysioterapeut som kan kopplas in vid behov.

Alla hyresgäster har rätt till hembesök från en tandhygienist en gång per år.

Kultur och aktiviteter

Vi arbetar med ett aktivitetsårshjul av de mer traditionella aktivisterna som exempelvis midsommarfirande och kräftskiva. På Västerpark finns aktivitetsombud som samlar in intressen från alla hyresgäster och sammanställer sedan till ett aktivitetsutbud.

Städ och tvätt

Städning och tvätt sköts av kontaktpersonerna.

Pengar och värdesaker

Det finns värdeskåp i alla lägenheter där du kan låsa in eventuellt bankkort, smycken och andra värdesaker.

Kallelselarm

När du kommer till Västerparks vård-och omsorgsboende får du ett kallelselarm att bära på dig. Genom larmet kan du alltid nå vård-och omsorgspersonalen. Din dörr öppnas och låses automatiskt via din larmknapp. Detta innebär att din dörr alltid är låst utifrån.

Närstående

Närstående och vänner är alltid välkomna. Man ringer på porttelefonen vid entrén, som öppnas av personal på våningen.

Rökfritt

Västerparks vård-och omsorgsboende är ett rökfritt boende och miljö. Detta innebär att varken hyresgäster, personal eller besökare får röka i huset eller på fastighetens mark.

Språk

Några av personalen kan fler språk än svenska och engelska. För mer information kontakta enhetschef.

Övrigt

Önskar du hjälp med fotvård och hårvård så kan omvårdnadspersonalen bistå med information om hur du går tillväga och hjälp med kontakt. Kostnaden står du själv för.
Alla hyresgäster får vid inflyttning en inflyttningsmapp vid ankomst.

Kontakt

Besöksadress

Karlsgatan 58 A, 703 41 Örebro

Våningsplan

Övriga

Arbetsterapeut

Administration

Enhetschefer

Senast uppdaterad:
Publicerad: