Kornellen

Välkommen till Kornellen, ett vård- och omsorgsboende vackert beläget i Örebro.

Entré till byggnad Kornellen

Boendemiljö

Huset som vård- och omsorgsverksamheten Kornellen finns i heter Giffeln. Det byggdes 2021 och Kornellen består av 80 lägenheter fördelat på tre våningar. Våning två och tre har demensinriktning och våning fyra har inriktning somatik.

En restaurang finns på bottenplan för såväl hyresgäster som för andra medborgare i Örebro. Ett stort orangeri finns tillgängligt för odling och annan botanik eller för den som bara vill slå sig ned med en kopp kaffe i den värmande solen.

Kornellen erbjuder även en härlig trädgård för alla sinnen med en fruktlund, ett växthus, utegym, motorikbana och flertalet promenadstråk mellan träd, växter och en härlig damm.

Ambitionen är att skapa en boendemiljö med hemkänsla. Det ska vara vackert, inbjudande och stödja möjligheten till ett så självständigt liv som möjligt.

– NCC och Liljewall

Lägenheter

Det finns 80 lägenheter på Kornellen fördelade på tre våningsplan. På varje våningsplan finns tillgång till flera kök och allmänna sällskapsytor där tillgång till TV och mediaspelare finns.

Lägenheterna har generösa dagsljusinsläpp och många har utsikt över grönområden och en del har även franskt balkongfönster. Samtliga lägenheter har egen dinett. Samtliga lägenheter har egen dusch, toalett och tvättmaskin.

I samtliga lägenheter finns även möjlighet till att koppla in egen TV, box med basutbud ingår. Det finns möjlighet till ett parboende på två av våningsplanen.

Lägenheterna är 33,3–40,3 m² stora och parbolägenheterna är 73,6 m². Hyrorna för de minsta lägenheterna ligger på 8 276 kronor per månad och för de lite större 9 539 kronor per månad. Parbolägenheterna har en hyra på 17 815 kronor per månad.

Vår målsättning

Vårt uppdrag är att alltid ha individens behov i centrum och genom relationen tillsammans utformar vi en trygg och meningsfull vardag med dig som hyresgäst. Våra ledord är "Så mycket bättre tillsammans".

Samverkan

Samverkan sker med dig som hyresgäst genom olika planeringssamtal samt samtal i vardagen. Vi arbetar med kontaktmannaskap som bygger på ett relationsinriktat arbetssätt och ett genuint intresse för att lära känna och skapa tillit för dig som hyresgäst. Detta för att kunna ge insatser och bemötande utifrån individuella behov, delaktighet och självbestämmande.

Mat och måltider

Måltiderna tillagas i restaurangen på bottenvåningen och serveras på våningarna. Du väljer själv om du vill äta tillsammans med dina grannar i det gemensamma köket eller om du vill äta i din lägenhet. Det serveras frukost, lunch, middag, mellanmål, eftermiddagsfika och kvällsmål.

Här hittar du matsedeln för veckan.

Kultur och aktiviteter

Vi arbetar med ett aktivitetsårshjul av de mer traditionella aktiviteterna såsom exempelvis midsommarfirande och kräftskiva.

På Kornellen finns aktivitetsombud som samlar in intressen från alla hyresgäster och sammanställer sedan till ett aktivitetsutbud. Vi samarbetar med flera aktörer ute i samhället såsom medborgarskolan som erbjuder sång och musik.

Hälso- och sjukvård

Det finns alltid omvårdnadspersonal dygnet runt på Kornellen. Sjuksköterskor och arbetsterapeuter finns på plats på Kornellen vardagar dagtid. Kvällar, helger och nattetid finns ett sjukskötersketeam att tillgå.

Kornellen har ett samarbete med Lillåns vårdcentral och har därifrån tillgång till läkare. Vi har även ett samarbete med Karla vårdcentral och har därifrån tillgång till sjukgymnast som kan kopplas in vid behov.

Alla hyresgäster har rätt till hembesök från en tandhygienist en gång per år och subventionerad tandvård.

Pengar och värdesaker

Det finns värdeskåp i alla lägenheter där du kan låsa in eventuellt bankkort, smycken och andra värdesaker.

Kontakt

Besöksadress

Kornellvägen 38, 703 69 Örebro.

Hitta till Kornellen med hjälp av karta.

Telefonnummer

Våning 2

Våning 3

Våning 4

Administratör

Enhetschefer

Senast uppdaterad:
Publicerad: