Berggården

Välkommen till Berggården, ett vård- och omsorgsboende vackert beläget i Örebro, i kvarteret Epidemisjukhuset nära Örebro Universitetssjukhus.

Entrén till Berggården

Boendemiljö

Berggården erbjuder fina lokaler där både inne- och utemiljön lockar till samvaro. I anslutning till köken på varje avdelning finns stora inglasade balkonger och i trädgården finns det bland annat odlingslådor som lockar till aktivitet.

Berggården består av 36 platser fördelade på tre våningar. Våning ett och tre riktar sig till personer med demensdiagnos och våning två till personer med somatiska vård­behov. Lägenheterna består av ett rum med pentry och ett badrum.

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna med mera.

Våra mål

Vi strävar efter att ge en trygg och säker vård med individen i centrum. Här är det du som hyresgäst som själv styr vilken omvårdnad som ges.

Mat och måltider

Vi serverar frukost, lunch och middag och däremellan tar vi små kaffestunder. Maten kommer från köket på Adolfsbergshemmet och är mycket smaklig. Alla måltider ingår i kostavgiften.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Aktiviteter

Vi erbjuder enskilda och gemensamma aktiviteter varje dag och arbetar mycket med individuella önskemål utifrån vårdplanering och genomförandeplan.

Hälso- och sjukvård

Berggården erbjuder en vård och omsorg med god kvalitet och säkerhet. Vi arbetar utifrån att alla har rätt till ett bra liv. Här arbetar vi med personcentrerad vård och omsorg som är behovsinriktad, där individen är i fokus och där våra boendes delaktigheten främjas och stärks.

Genomförandeplanen upprättas inom två veckor från inflyttningsdatum. I genom­förande­planen får du möjlighet att tydliggöra hur, när och av vem du vill ha din vård och omsorg utförd. Utgångspunkten i genomförandeplanen är salutogen och utgår från vad du klarar av att göra själv. De moment och delmoment som du klarar ska framgå så att personalen inte överhjälper.

På Berggården arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden samt arbetsterapeut. Sjuksköterska finns på plats vardagar kl. 7–16 och övrig tid finns sjuksköterska tillgänglig via samarbete med andra vård- och omsorgsboenden samt kommunens nattsjuksköterskeorganisation.

Pengar och värdesaker

Du behöver ha tillgång till en mindre summa kontanter för att täcka kostnader för till exempel hår- och fotvård. Dessa pengar, och eventuella värdesaker, kan du förvara i värdeskåp i lägenheten.


Kontakt

Besöksadress

Berggatan 48, 703 64 Örebro.

Hitta till Berggården med hjälp av karta.

Avdelningar

Sjuksköterskor

Arbetsterapeut

019-21 57 61

Administratör

019-21 57 71

Enhetschefer

Minette Svensson, 019-21 57 74, minette.svensson@orebro.se.

Anna Atterhed, 019-21 58 69, anna.atterhed@orebro.se.

Senast uppdaterad:
Publicerad: